imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megtörtént az Apple-részvények felosztása


Az Apple áprilisban jelentette be, hogy 7:1 arányban felosztja a meglévő részvényeit. Ez azt jelenti, hogy minden eddigi részvénye mellé gyakorlatilag kap hat másikat minden befektető. Ettől a cég értéke nem változik, viszont fellendülhet a részvények kereskedelme a kisbefektetők körében is.

Ha valaki rápillantott ma az Apple-részvények (AAPL) árfolyamára, és nem tudott a splitről, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy alig 92 dollár felett leledzik az érték, pedig tegnap még 645 dollár felett állt az árfolyam. Nem kell megijedni, nem zuhant be az Apple-részvény, csak 7:1 arányban felosztották az eddigieket, így egy részvény értéke a hetede a korábbinak. Mennyiségileg ez azt jelenti, hogy a korábbi 861 millió részvény helyett most már több mint 6 milliárd darab van forgalomban.

Apple-részvény

Utoljára 2005-ben osztotta fel a részvényeket a cég. A mostani split előtt a mindenkori rekord 705,07 dollár volt, ami a mostani árat figyelembe véve 100,72 dollárt jelent. Kb. 10%-os növekedés után tehát ismét elérheti a részvények ára a mindenkori rekordot.

Forrás: ABC News; borítókép: Daniel Foster.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!