imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megtudtuk a WWDC16 időpontját!


Nemrég volt az utolsó Apple-esemény, a márciusi iPhone SE és az 9.7″ iPad Pro bemutató. Nem kellett azonban sokáig tűnődnünk azon, hogy mikor lesz a következő: Siri ugyanis tegnap 10 óta elárulja nekünk hogy az idei fejlesztői konferencia, vagyis a WWDC16 2016. június 13 . és 2016. június 17. között kerül megrendezésre a jól megszokott Moscone West konferencia-központban. Ma reggelre pedig már a hivatalos oldal is frissült.

A WWDC egy fejlesztő konferencia, ahol egyáltalán nem kell számítani új termék bemutatására, sokkal inkább a szoftveres fronton való erősödésről kapunk majd bővebb információt. Sokak szerint terítéken lesz az adatbiztonság kérdése is, hiszen az Apple elég sok fricskát kapott erre vonatkozóan. Emellett hagyományosan a WWDC-ken osztják ki az Apple Design Awards díjakat is a legszebb és legjobb alkalmazásoknak. Sőt, idén is biztosan lesz sok workshopés egyéb esemény iOS- és OS X-fejlesztők számára.

siriwwdcdates
Siri kicsit korán pletykált.

A dátum egyébként a tavalyihoz képest egy héttel később van, de már sejthettük előre a pontos dátumot. A Moscone Centerben ugyanis az első, a második és a negyedik héten már van bejelentett program, tehát az Apple számára mindösszesen csak a harmadik hét maradt a WWDC16 számára. Persze ne foglaljon előre senki. A jegyekhez a tavalyihoz hasonló rendszerben lehet hozzájutni, vagyis az érdeklődő fejlesztők mostantól regisztrálhatnak egészen péntekig, majd hétfőn egy sorsolás keretein belül osztja ki az Apple a belépőket. Persze csak miután kifizettük az 1599 dolláros (nagyjából 440 ezer Ft-os) vételárat. Ha ezt elmulasztjuk, ismét kisorsolják a megmaradt jegyünket a többi jelentkező között.

A fejlesztők figyelik a watchOS 2 újításait a WWDC-n. | Kép forrása: Apple.
A fejlesztők figyelik a watchOS 2 újításait a WWDC-n. | Kép forrása: Apple.

Tavalyra visszanézve egyébként elég konkrét dolgokat tudhattunk arról, hogy mi fog történni a konferencián. Idén kicsit kevesebb infónk van az egész szituációról. Ami biztos, hogy a WWDC alatt kerül bemutatásra az új iOS (jelen esetben az iOS 10 vagy X ?) és az új OS X is. Ez a 10.12 lesz, aminek a nevére én már le is tettem a voksomat, de az a pletyka is felrebbent, hogy egyszerűen csak macOS-nek hívják majd, érkezhet egy watchOS 3, de nem tudom elképzelni, hogy ez jelentős újítással járna, tehát lehet csak kisebb verziószám emelés lesz. Az esemény oldalának a dizájnja pedig egyértelműen a Swiftre utal, a kérdés csak az, hogy bemutatják-e a tervezett új verziót, vagy a jelenlegin módosítottak jelentősen.

A WWDC16-ot természetesen szokás szerint élőben közvetítjük majd itt az iMagazinon. Reméljük a tavalyi után kicsit pörgősebb eseménysorozat vár majd bennünket.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!