imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megújul a Google Chrome felülete


Az egyik, ha nem a legnépszerűbb böngésző jelentősebb külalakbeli változásokat tartalmazó frissítéssel érkezik majd szeptember elején. Pár apróbb részlet már tudható.

Legújabb, elsősorban rendszergazdáknak szóló úgynevezett Chrome Enterprise release note-jában a Google elárult pár érdekességet a készülő Google Chrome frissítésről. A Chrome 69 kódnéven becézett frissítés szeptember 4-én fog érkezni, és jelentősebb külalakbeli változásokat tartogat majd minden támogatott platformon, így iOS-en és macOS-en is.

A Chrome böngésző új dizájnt kap minden operációs rendszeren – áll a leírásban.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a változtatás egy még jobban lekerekített, fehérebb összhatású felület fog eredményezni az asztali változatokon. Ezzel szemben az iOS-es változat elvileg ennél jóval nagyobb plasztikázásokon fog keresztül menni, többek közt például a navigációs gombok alulra kerülnek majd, megkönnyítve ezzel az egykezes használatot.

A Material Design frissítések egy része egyébként már a mostani, 68-as számú változatban is megtalálhatóak, így aki akarja, vethet rájuk egy pillantást.

Chrome böngészőt használva iOS-en másoljuk be a következő címet:

  • chrome://flags/#top-chrome-md
  • Az „UI Refresh Phase 1“-nál válasszuk az aktiválást.
  • Indítsuk újra a böngészőt és meg is volnánk.

MacOS-en hasonló a dolgok menete. Másoljuk be a címet:

  • chrome://flags/#top-chrome-md
  • Az “UI Layout for the browser’s top chrome” tétel melleti legördülő listából válasszuk a Refresh lehetőséget.
  • Indítsuk újra a böngészőt.

Ne felejtsd, ez csak a változások egy kisebb része, szeptember 4-én kiderül, mivel készült a Google.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!