imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megújult a BKK FUTÁR alkalmazás


Érdekes dolgot vehettek észre kora reggel azok, akik a szokásos munkába vagy iskolába vezető útjukon a BKK FUTÁR alkalmazást használták. Habár először lehet, hogy azt hittük, hogy azért más az alkalmazás, mert a hétköznap már a felkelés is bonyolultabbnak bizonyult, és csak rosszul látunk, mégsem ez a valódi indok. A helyzet az az, hogy a BKK FUTÁR fejlesztői serényen dolgoznak hétről hétre az alkalmazásukon, és most tényleg kitettek magukért a legutóbbi frissítésben.

Talán már sokan rájöttek, hogy a FUTÁR igazi előnye, hogy nem egy előre betáplált folyton frissítéséhes, hanem egy valós időben frissülő adatokon adatbázison alapszik. Ez pedig azért remek, mert így biztosan fogjuk tudni, hogy lekéstük a buszt, és még a remény apró csírája is kiveszik belőlünk, ha a menetrendben foglalt dátum után érkezünk a megállóba. Na, de ne legyünk ennyire pesszimisták, hisz igazából jó dolog, hogy tudjuk pontosan hol jár a busz, a villamos, vagy  az egyéb vasszekér. A fejlesztők pedig épp ezt a funkciót fejlesztették tovább a keddi frissítésben.

12346789_904871499562688_1969965656_n

Eddig ha kiválasztottunk egy megállót, majd azon belül egy konkrét járatot, akkor láthattuk, hogy melyik két megálló között van épp a legközelebbi busz. Azt is láthattuk, hogy melyik járatok közlekednek \ közlekedtek \ fognak közlekedni az adott megállóból. A legjobb, hogy egy hosszú lista helyett, ahol a járatok vannak felsorolva egy térképről választhatjuk ki egyből a megállót. Így, hogy az alkalmazás indításakor egyből a közeli megállókat látjuk, nagyon lerövidült a keresgéléssel eltöltött idő.

12336409_904871522896019_1508634162_n

Az új frissítésben pedig ennél is többet kapunk. Ugyanakkor arról, hogy ebben az esetben igaz-e, hogy a kevesebb néha több, megoszlanak a vélemények. Ami viszont biztos, hogy a legújabb verziót használók már látják a buszok pontos (vagy egyelőre még kevésbé pontos) helyzetét is. Tehát már két megálló között is láthatjuk, ha közeledik, vagy kanyarodik be épp a busz. Azt is egyből látjuk, hogy az érkező busz alacsony padlós jármű-e. Ha pedig nagyon unatkozunk a várakozás közben, elkezdhetjük betanulni a Volvo buszok típusát és az egyes vonalakon közlekedő buszok rendszámát. Ki ne fantáziált volna azon, hogy lehet, hogy pont ezzel a busszal jöttem munkába, mint amivel most elmegyek. Így viszont már nem csak gondolni fogjuk, hogy teljes a nap – tudni is fogjuk azt.

12351134_904871536229351_732003474_n

Persze emellett kaptunk még hasznos funkciókat, például láthatjuk a térképen, hogy merre fele jár egy adott busz. Ez olyan funkció, amit én személy szerint például nagyon hiányoltam az alkalmazásból. A másik lehetőség, hogy az számunkra leghamarabb érkező buszt könnyen ki lehet választani a listából, ugyanis a környező buszoknak készítettek egy külön oldalt. Mostantól tehát senki nem foghatja a BKV-ra ha késik. Még akkor sem, ha defektes lesz a villamos.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!