imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megváltoztatták az új Apple Campus 2 terveit


Az Apple néhány éve hívta fel magára a figyelmet egy új, meglehetősen futurisztikus kampusz terveivel. Azóta tempósan haladnak az űrhajónak becézett kalifornia komplexum munkálatai, de a legújabb dokumentumban néhány változtatást eszközölnek a terveken.

A második fázisba lépett az Apple Campus 2 építése, legalábbis erről árulkodnak a Cupertino városának benyújtott legújabb tervrajzok. A friss dokumentumok számos változtatást foglalnak írásba az ikonikus köralakú főépület mellett helyet foglaló épületegyüttest illetően. A tervek szerint itt zajlik majd többek között az irodai munka, a kutatás és fejlesztés, valamint a tesztelés egy része. Ezen túl egy földalatti szerverterem, egy mélygarázs és egy felszíni parkoló is szerepel a terveken.

apple_campus2_exterior_crowd

A csaknem 56 000 négyzetméter területet elfoglaló részlegen az Apple nagyjából 2 200 munkatársa fog dolgozni, az ő kiszolgálásukra az épületen belül egy külön étkezdét is kialakítanak.

Apple_campus2_exterior_1

Vélhetően maga Jony Ive és designer csapata is itt fog munkálkodni a szigorúan titkos projektjeiken, az eddiginél is jobban elkülönítve az Apple munkatársainak többségétől. Ez  egy újabb próbálkozás lehet a megjelenés előtt álló termékek kiszivárgásának megakadályozására.

Összességében a tervek alapvetései nem változtak, de az egyes részlegek méreteloszlását módosították, és a parkolásra alkalmas területek elhelyezését is újragondolták. A változtatások egyelőre csak módosítási javaslatok, ezeknek még meg kell állniuk a városi gyűlés előtt. Az Apple képviselőit november 15-én hallgatják meg a helyi önkormányzati vezetők. Azt gondolhatnánk, hogy itt egyszerű formaságról és tét nélküli eszmecseréről van szó, ám ennek ellenkezőjéről árulkodik, hogy 2006-ban, az új kampusz építésének szándékát maga Steve Jobs ismertette a gyűlés tagjaival.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik meg az áttervezett részek építése, a tervek szerint minden esetre 2016 tájékán készül el a kampusz főépülete.

apple_campus2_plan

Addig is, akit egy kicsit is érdekel az építészet, javaslom, hogy vessen pár pillantást a nyilvános letölthető beadványokra, mert bár én nem vagyok szakértője a témának, gyanítom, hogy a hozzáértők sokat tanulhatnak egy ilyen nagyszabású építkezés alapos dokumentációjából.

Forrás: MacRumors, cupertino.org

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!