imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megvan az Apple Campus 2 hivatalos neve!


Az Apple sajtószobában jelent meg ma a közlemény, amiben először kapunk hivatalos információkat az Apple készülő űrhajó-kampusz-park hibridjének nevével kapcsolatban. Illetve azt is megtudtuk, mikor költöznek be az első alkalmazottak.

A legutóbbi drónfelvételeken, már elég jól látszott, hogy nagyon közel járunk az Apple Campus 2, vagy ahogy mostantól emlegetni fogjuk, az Apple Park átadásához. A munkálatok azért még nem fejeződtek be teljesen, a tervek szerint egyes épületeken és a parkosított területeken egész nyáron dolgozni fognak. Ettől függetlenül áprilistól fogva várják szeretettel a régi és az új kollégák egyaránt, utóbbiakat toborzását egyébként már tavaly novemberben elkezdték. Az összesen 12 ezer alkalmazott költöztetése közel fél évet fog igénybe venni.

ap2

A közleményben megemlékeznek Steve Jobs-ról is, aki két nap múlva, február 24-én ünnepelné 62. születésnapját. Az alapító tiszteletére az 1000 fő befogadására képes előadóteremet Steve Jobs Theater néven nevezték el. Az auditórium az egész létesítmény egyik legmagasabb pontján fog helyet kapni, ahonnan páratlan kilátás nyílik majd a környező parkra és a főépületre is. Az előadóterem máe önmagában elég grandiózus lesz: az 50 méter átmérőjű üveghenger, aminek már csak a bejárata 6 méter magas, egy speciális, fém és szénszálas tetőszerkezetet fog majd megtartani. A Steve Jobs Theater a kampuszhoz képest kicsit később nyitja majd meg kapuit.

Az Apple Parkban lesz továbbá egy látogató központ, egy Apple Store és egy kávézó is, amik örömmel fogadják majd az idelátogatókat. Viszont a 9300 négyzetméteres fitnesz központ már sajnos csak az Apple munkatársai által használható. A 175 hektáros létesítményen belül helyet kapott még egy több mint 3 kilométeres séta- és futópálya, egy rét, egy tó és egy komplett gyümölcsös is. De ne feledkezzünk meg a több mint száz éves, örök túlélő csűrről se – igaz ez valószínűleg csak az Apple Park mellet fog helyet kapni. Meleg időben pedig a több mint 9000 őshonos helyi fa alatt kereshetnek árnyékot az elpilledt dolgozók.

ap

Nem csak a fák miatt lett zöld az Apple Park: ez a világ legnagyobb épülete, ami teljesen természetes szellőzést használ majd, valamint az egyik legnagyobb helybentermelt napenergia fogyasztó is egyben. Az összes épület áramigényét 100%-ban megújuló energiaforrásból fogják fedezni.

A közlemény további részében Tim Cook, Jony Ive és Laurene Powell Jobs is megemlékezik kicsit Steve Jobsról. Ezeket a gondolatokat most inkább nem idézném egyesével, úgyis tudjátok miket mondtak: vízió, innováció, inspiráció, siker, kreativitás, dizájn, alapelvek, örökség és a többi.

Forrás: Apple

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!