imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megvan a Carpool Karaoke premierjének dátuma


Hosszas herce-hurca és hallgatás után végre hivatalos. Augusztus 8-án indul a Carpool Karaoke: The Series, az Apple első (spin-off) sorozata, kizárólag az Apple Music előfizetők számára. Ez lehet a streaming szolgáltatás nagy ugródeszkája?

Az Apple tavaly szeptember óta haknizik a Carpool Karaoke-val, James Corden egykoron egyedülálló műsora a The Late Late Show-ból lehet ismerős. A műsor lényege, hogy amerikai énekesek és bandák egy kocsiban – vagy épp az új formátum szerint bármilyen más járműben vagy járművön – beszélgetnek egymással és gyakran dalra fakadnak. Eközben egészen furcsa, megmosolyogtató helyzetek alakulnak ki: az előzetes alapján nagyon ígéretesnek ígérkezik a sorozat. A ikonikus talkshowból ismert műsorblokk továbbra is látható lesz az amerikai CBS-en.

Az amerikai celebeket, énekeseket és filmsztárokat felvonultató műsor spin-off kiadása, a Carpool Karaoke: The Series minden héten kedden jelentkezik majd. A sorozat kizárólag az Apple Music előfizetők számára lesz elérhető több, mint 100 országban – ebbe természetesen kis hazánk is belefoglaltatik. A jelenlegi celeb párosítások a következőképpen alakulnak majd: Shakira és Trevor Noah, a Trónok Harca sztárjai Sophie Turner és Maisie Williams, Queen Latifah és Jada Pinkett Smith. Továbbá John Legend, Alicia Keys és Taraji P. Henson, illetve a legendás amerikai kosárlabdázó LeBron James és a műsor házigazdája és társproducere, James Corden és még sokan mások.

A The Late Late Show jelenleg az USA egyik legnézettebb televíziós műsora, a műsorvezető és showman James Corden pedig napjaink egyik legismertebb média személyisége, olyasvalaki, aki még a szeptemberi 7-i keynote-on is reflektorfényt kapott. A hivatalos média közlemény szerint a sorozatot a CBS Television Studios és a Fulwell 73 szállítja az Apple Music előfizetők számára, a műsor másik producere pedig Eric Pankowski.

Nem titkolt célja az Apple-nek beszállni a médiabizniszbe, Jimmy Iovine korábban sokat beszélt a cég egyedi tartalmairól és arról, hogy az Apple Music nem csupán zenéből áll. Csak tudnám, hogy akkor miért ezt a nevet adták neki… Naná, hogy szeretnék kijátszani a maradék kártyájukat. Az Apple Music futótűzként terjedt az indulás után, azonban a streaming piac egy elég ingoványos talajnak bizonyult, aminek elég komoly felső korlátja van a felhasználók számát tekintve. Ezért az Apple hátulról támad, ekluzív tartalmakkal segíti elő a platform növekedését.

Mi az Apple Musicnál egy mindent átívelő popkultúrális élményt próbálunk meg létrehozni, ami magába foglalja a zene- és videótartalmakat egyaránt. Tudod, ha a South Park készítői besétálnak az irodámba nem mondom azt nekik, hogy menjetek ki, mert ti nem vagytok zenészek. Mindent megteszünk azért, hogy jól orrba koppintsuk a jelenlegi populáris kultúrát.

Arról nincs pontos információ, hogy mi tartott ennyi ideig a Carpool Karaoke premierjéig: könnyen elképzelhető, hogy az Apple nem tudott megegyezni a forgalmazásról, de végül is csak beverekedték magukat az egyik legnagyobb amerikai kereskedelmi csatorna berkeibe. Én személy szerint nem vagyok nagy celeb rajongó, de tavaly szeptember óta azért várom, hogy megvalósuljon az Apple elképzelése. Közel egy év ide vagy oda, nekem ez megér minimum egy hónapnyi prémium Apple Music előfizetést, aztán még az is lehet, hogy végleg lehorgonyzok az Apple streaming szolgáltatása mellett. Ki tudja, talán az Apple egy nap még vezető média mágnás lesz?

Forrás: Apple

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!