imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megvan a HomePod megjelenésének hivatalos dátuma!


Az Apple tegnap útjára indította az iOS 11.2.5-öt, amely már tartalmazza a HomePod támogatását. Épp már csak egy HomePod hiányzik hozzá. Már nem sokáig! Itt az Apple otthoni okoshangszórójának hivatalos megjelenési dátuma.

Nagy nap volt a tegnapi a HomePod életében. Úgy kezdődött a reggel, hogy kiszivárgott egy halom információ, képernyőkép, funkció. Aztán este jött a 11.2.5, amely már tartalmazza az okoshangszóró támogatását. A pontot az i-re végül maga az Apple tette fel: hivatalos sajtóközleményben közölték a megjelenési dátumot.

Február 9.

Úgy tűnik, bejött az elemzők sejtése és valóban februárban látja meg a világot a késéssel érkező termék. Legalábbis a kiválasztott országokban: Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztrália. Igen, valóban csak ennyi az elsőkörös országok listája. A rossz hír azonban az, hogy olyan országokban, ahol nincs Siri támogatás, csak sokkal később várható a megjelenés.

Nem vigasztalásul mondom, de annyira azért nem kell csüggednetek. Az a helyzet, hogy több lényeges, kulcsfontosságú funkció is hiányozni fog még a megjelenéskor. Például kapásból nem lesz multi-room támogatás, se sztereó kapcsolódás. Előbbi ugyebár a több szobában történő lejátszást segíti elő, utóbbi pedig annyit tesz, hogy ugyanazon szobában elhelyezett két eszköz automatikusan felismeri egymást, és eszerint tökéletesíti a hangzást.

Mindkét húzófunkció “Coming later this year” címkét kapott. Egyszóval lehet, hogy Magyarországon nem lesz elérhető a termék rögtön a megjelenéskor, de legalább jó esélyünk van rá, hogy mire ideér, addigra már teljesértékű HomePod-élményt vásárolhatunk.

Mindeközben napvilágott látott egy Tim Cook interjú is, amelyben többek között arról kérdezték a nagyfőnököt, hogy mitől lesz jó a HomePod. A CEO két dolgot emelt ki: a hardver és a szoftver harmóniáját és a hangminőséget. Ez utóbbi valóban vízválasztó lehet a vásárlóknál a konkurenciával szemben. Úgy tűnik, az Apple elsődlegesen egy jó minőségű hangszórót szeretne kiadni, a Siri és az okosotthon funkciók pedig csak ez után jönnek a fontossági sorrendben.

Ezt a felfogás itthon (is), ahol nem igen elterjedt a Sirivel való cseverészés, kifejezetten előnyös piaci helyzetbe hozhatja az Apple-t.

Forrás: Apple, Engadget, Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!