imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mekkora akku lesz az iPhone 6-ban?


Nemrég körbement egy találgatás szerte az Apple blogokon a 4.7-es iPhone 6 akkumulátor kapacitásáról. Legtöbben az Appleinsider hírt vették alapul, de ez nem volt valós. Mi most megmondjuk mekkora lesz.

2100mAh-s akksikat jósolgattak, de ez nem igaz. Egész egyszerűen azért nem, mert semmiféle kiszivárgott alkatrész nem támasztotta alá az információt. Az Appleinsidert lassan le lehet venni a megbízható források listájáról. Egy hónapon belül bebukták a mi kis iPad Air 2 cikkünket, és most ezt az akksi dolgot is… A kis bevezető után jöjjön a lényeg!

Az igazság az, hogy a 4.7-es iPhone 6-ban egy 1810mAh akkumulátor táplálja majd energiával a készüléket. Ez 16 százalékkal nagyobb üzemidőt biztosíthat mint az iPhone 5s-ben lévő 1560mAh akksi. Íme két kép az iPhone 6-ba való akkumulátorokról, de itt még nincs vége a történetnek, olvass tovább.

iphone_6_battery_june_1810

A 16 százalékos többlet kevésnek tűnhet, vagy akár soknak is, attól függ ki hogyan nézi, de alapvetően ebből az egy számból még nem tudjuk meg, hogy milyen lesz az iPhone 6 üzemideje. Ahhoz, hogy becsülni tudjuk a várható üzemidőt, tudnunk kellene a kijelző és az A8 chip fogyasztását, hiszen ezek a legnagyobb fogyasztók a készülékben. Meg a GPS… Ha tippelnem kellene, azt mondanám, csak picit lesz jobb üzemideje az iPhone 6-nak mint az iPhone 5s-nek. Az A8 várhatóan kétszer gyorsabb lesz, emellett már az is kisebb csoda, ha csak ugyanannyit fogyaszt majd mint az iPhone 5s-ben lévő A7 chip. Emellett ott van a megnövekedett kijelző, ez sem valószínű, hogy kevesebbet fogyasztanak mint a négy hüvelykes iPhone 5s kijelző. (Személy szerint nem nagyon foglalkoztat a dolog, hiszen egy kezemen meg tudnám számolni hányszor kellett életemben töltőre raknom a telefonomat lefekvés előtt.)

Valószínűleg kikapcsolt kijelzővel, és csak a háttérben futó alkalmazásokkal, a mostanihoz képest nőni fog az üzemidő, de ha kihasználjuk az iPhone 6 képességeit, és az Apple nem talált ki valamilyen nagy csodát, akkor marad az egy napos üzemidő. Már csak kevesebb mint egy hónap, és meglátjuk a bemutatón mit mond ezzel kapcsolatban az Apple.

Mielőtt jönnek a hurrogó kommentek, érdemes nem elfelejteni, hogy az iPhone 6 ultravékony készülék lesz, ezért felesleges elvárni, hogy több napos üzemidőt ígérjenek.

Ha már üzemidő. A szigeten megkérdeztük az embereket, hogy mennyi ideig bírja a készülékük, és tippeket is adtunk. Ha esetleg a nyaralás miatt lemaradtál volna a videóról, akkor most pótolhatod.

iPhone üzemidő a Szigeten from iSTYLE TV on Vimeo.

És kapcsold ki végre a a Settings/Privacy/Location Services/System Services-ben a kis kapcsolókat!

location

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!