imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Méltó módon emlékezett meg Steve Jobsról az Apple


Egyesek szerint az iPhone X-re Steve Jobs is büszke lenne. Ahogyan arra is, hogy az Apple végigvitte az általa kiagyalt Apple Park terveit. A Park területén található auditórium pedig emlékére az ő nevét viseli, de még ezt a gesztust is tudta fokozni az Apple.

A szerkesztőségben mind nagyon vártunk a kedd esti Keynote-ot. Én, személy szerint kíváncsi voltam arra, hogyan csempészik majd bele a cég elhunyt társalapítójának és egykori CEO-jának emlékét a bemutatóba. Nem vallott kudarcot az Apple, végülis az történt, amit vártam: Steve Jobs nyitotta meg az eseményt. A fények kialudtak, a kijelzőn a “Welcome to the Steve Jobs Theather” üzenetet olvashattuk, majd felcsendült Steve hangja, amitől egészen libabőrözni kezdtem.

Sokfélék vagyunk, és mind különböző módokon fejezzük ki mély megbecsülésünk. Azonban úgy gondolom, az egyik módja annak, hogy ezt megmutassuk az emberiség felé az az, ha valami csodálatosat alkotunk a számukra. Sosem találkozol ezekkel az emberekkel, sosem rázol velük kezet, soha nem hallod a történeteiket vagy ők a tiédet. De, az, ha valami törődéssel és szeretettel készül valahogy mégis felszínre kerül. Ez is egy módja annak, hogy kifejezzük a mélyről jövő megbecsülésünket a többiek felé. Hűnek kell lennünk önmagunkhoz. És emlékeznünk kell arra, mi az, ami számunka igazán fontos. Ez az, amitől az Apple, Apple marad: ha mi is saját magunk maradunk.

Steve szavai után Tim Cook, az Apple jelenlegi feje lépett színpadra és – kissé elérzékenyülve – ő is lerótta tiszteletét az Apple megálmodója előtt.

Imádom hallani a hangját és az inspiráló üzenetét. – kezdte. – Úgy tartottuk helyénvalónak, ha Steve adja át a saját auditóriumát.

Tim Cook ezután arról beszélt, hogy mit is jelentett az Apple számára Steve, és ami még fontosabb: merre kormányozta a céget az ő mentalitása, látásmódja, hozzáállása.

Steve nagyon sokat jelentett nekem, ahogy mindannyiunknak. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnánk rá. Különösen sok emlék tért vissza, mialatt a mai napra és erre az eseményre készültünk. Nem kevés időbe telt, mire a szomorúság helyett örömmel tudtunk Steve-re visszaemlékezni. Szelleme és időtlen, az élettel kapcsolatos filozófiája mindig jelen lesz az Apple velejében. Az ő legnagyszerűbb ajándéka, mellyel megbecsülését fejezte ki az emberiség számára nemcsak egy termék, hanem maga az Apple. Steve-nek szenteltük ezt az előadótermet, mert szerettük őt, és mert imádta az olyan a napokat, mint a mai, amikor újdonságokat oszthatott meg a világgal. Ezzel nemcsak Steve előtt tisztelgünk, hanem az alkotók és innovátorok új generációit is inspirálni szeretnénk.

Ezután Tim áttért az Apple Parkra, és arról beszélt, hogy az idén megépült új főhadiszállást Steve álmodta meg. Szellemi hagyatéka örökre az elképesztő Apple-űrhajó falai között marad.

Steve egy zseni volt. Ez legjobban abból derült, hogy tudta, miként lehet előcsalogatni a másokban megbúvó tehetséget. Mélyen elgondolkodtatta a munkahely, ahol dolgoztunk és a minket körülvevő környezet. Úgy gondolta, hogy ezek azok a dolgok, amik a lehető legjobban inspirálnak minket. Ezért tehát több mint egy évtizeddel ezelőtt elkezdett egy új campuson dolgozni az Apple számára. Az Apple Parkról kialakított víziója egy hihetetlen jövőből jött munkahely volt, ahol a mérnökök és tervezők együtt lehetnek és dolgozhatnak, és ahol megszülethetnek az Apple termékek következő generációi, melyek majd megváltoztatják a világot. Steve látásmódja és szenvedélye itt él tovább az Apple Parkban és mindenhol az Apple-ön belül. Ma és mindörökké tiszteljük őt – zárta monológját.

Majd megfordult és rápillantott jóbarátja fotójára. Nem meglepő módon ekkor már a könnyeivel küszködött, és ahogy a kamera később végig pásztázza a tömeget, látszik, hogy az első sorban ülők is átérezték azt, ami ekkor Tim Cookban lezajlott. Tim nem is időzött tovább, útjára indította a showt, amit valószínűleg a rajongók, köztük mi sem fogunk soha elfelejteni.

Most pedig újra átélhetitek a bemutató élményét.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!