imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mélyebb betekintés az iPhone 11 kamerarendszerébe


A múlt heti Keynote-on az Apple egészen hosszú időt szentelt az új iPhone 11 szériában helyet kapó triplakamerás rendszer bemutatásának. Most a Halide iOS-es kamera app egyik alapítója, Sebastiaan de With darabokra szedted az egész specifikációt és összehasonlította az iPhone XS adottságaival.

Szerencsére a vállalat weboldala bőven tartalmaz pontos információkat a kamerára vonatkozóan, mindhárom (13, 26, 52 mm-es lencsére külön lebontva f/1.8 és f/2.0 és c záridővel. A standard nagy látószögű és telefotó kamerák 6 rétegű lencséből, míg az ultranagy látószögű kamera 5 rétegű lencséből áll, biztosítva a 120°-os látószöget.

Elsőként jöjjön a hátlapi nagylátószögű kamera. Az alábbi képen jól láthatók a különbségek félkövérrel szedve. A legtöbb változás a minimum expozícióban és maxium ISO-érték növekedésében látszik.

iPhone 11 iPhone XS camera comparison

A következő a hátlapi telefotó lencse. Az iPhone 11 és iPhone 11 Pro itt is magasabb expozíciós értékkel működik és a maximum ISO-érték is növekedett. A fényerő is f/2.4-ről f/2.0-ra változott.

iPhone 11 iPhone XS camera comparison telephoto lens

Mivel az ultranagy-látószögű kamera teljesen új “versenyző” az iPhone 11 Próban, így igazából nincs mivel összehasonlítani az iPhone XS-ben.

És utolsóként, de nem utolsó sorban a front kamera, amiben talán a legtöbb változás történt. Nőtt a minimum és maximum expozíciós érték, a minimum és maximum ISO-értékkel egyetemben. A felbontás 3 088 x 2 316 px-ről 4 032 x 3 024 px-re növekedett, a fókusztávolság pedig 30 mm-ről 24-re változott.

És ezek még csak a nyers számok, a szoftveres funkciókból maradt még meglepetés az az iOS 13.1-re (és valószínűleg későbbre) is. De így is jól látszik, hogy egyértelműen a kamera a legnagyobb újítása a héten érkező készülékeknek.

Forrás: Halide

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!