imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Melyik a legszebb iPhone? – Vélemény


2007 óta elég sok iPhone-t mutatott be már az Apple, de vajon melyik a legszebb iPhone? Az iPhone 7, vagy az iPhone 4? Vagy esetleg valamelyik sokkal korábbi modell?

Nemrég arról vitatkoztam két barátommal, hogy melyik iPhone a legszebb iPhone. Eleinte mindhármunknak más volt a véleménye, de aztán negyed óra vita után közös nevezőre jutottunk. Le is lövöm a poént: szerintünk a legszebb az első iPhone volt. Vegyük is végig, hogy miért.

iPhone 2G
Igazából simán csak iPhone, de valahogy rajta maradt a 2G elnevezés az első iPhone-on. Mondanom sem kell, hogy volt ilyen készülékem és a mai napig ezt tartom a valaha volt legszebb iPhone-nak. Az alumínium hátlap, a króm alma logó, a kijelző körüli króm keret, a kellemesen vastag készülékház a mai napig megdobogtatja a szívemet ha kézbe veszem. Ja és idesorolnám a gyönyörű iOS-t is. 2007-ben döbbenetes volt először kézbe fogni, főleg az akkori készülékekkel összehasonlítva egyszerűen fényévekkel előrébb járt, mind dizájnban, mind az összeszerelés minőségét tekintve. Ma már talán kicsit viccesnek hat a kijelző felbontása, de ezt leszámítva még mindig egy gyönyörű készülék, ezért nálam még mindig az első iPhone a győztes.

iPhone-1

iPhone 3G, 3Gs
Ezeket is szerettem. Szemből igazából nagyon szépek voltak, de a hátlapot műanyagra cserélték, ami miatt nem tűnt annyira prémiumnak mint az első iPhone, nem beszélve róla, hogy a dokk csatlakozónál a legtöbb készülék háza előbb utóbb megrepedt. Ha alumínium lett volna a hátlap, akkor valószínűleg a 3G modellt szavaztam volna meg az első helyre. De így nem.

iPhone_3g

iPhone 4, 4s
Sokak szerint ez volt a legszebb iPhone, de szerintem nem. Az első kiszivárgott képek alapján nem is hittem el, hogy ilyet kiad a kezéből az Apple. Aztán persze a sajtófotókon már jobban nézett ki, de nálam volt pár problémás részlet, ami miatt sosem tetszett igazán. Az a gondom az iPhone 4-4s modellekkel, hogy a fém keret kicsit kiemelkedik a kijelző és a hátlap közül. Erről mindig egy sonkás szendvics jutott az eszembe, jelen esetben a fém keret volt a sonka. Volt ezzel a dizájnnal még egy probléma, mégpedig a kosz. Egy idő után a keret és a két üveglap illesztései tele lettek mocsokkal, amit fogpiszkálóval kellett havonta eltávolítani. Brrr….

iphone4

iPhone 5, 5s, SE
Nekem személy szerint az iPhone 5 és az 5s sokkal jobban tetszett, mint a 4 illetve a 4s. Unibody- egybetestű ház, más képarány. Jobb lett na. De… A hátlapon azok az üveg csíkok az antennáknak. Na ezek nagyon zavartak, teljesen megbontották a hátlap letisztult dizájnját, illetve az előlap és a hátlap találkozásánál az illesztés sem volt a barátom. Ja és a kerek hangerőgombok is megmaradtak, amik szerencsére eltűntek újból az iPhone 6 megjelenésével. Kerek gombok?? Ne már…

iphone-5-5c-5s-front

iPhone 5c
Az 5c viszonylag népszerű kis készülék volt, de nálam szóba sem jöhetett, mint legszebb iPhone. Egyszerűen nem tetszett a műanyag ház. Na meg azok a színek… Hagyjuk is.

iPhone 6, 6s
Nagyon szép lekerekített házat kaptunk, lekerekített kijelzővel, csakhogy… Azok a rohadt antennacsíkok, amiket két évig kellett bámulnunk. Ezek miatt a csíkok miatt esélytelen volt, hogy nálam a 6-6s széria nyerjen.

iphone6-select-2014

iPhone 7
Itt tartunk most. Az antennacsíkok már alig észrevehetőek, mégsem tudtam az első helyre rakni az iPhone 7-et. Egész egyszerűen azért, mert az elmúlt 10 évben, még mindig kellemesebb megfogni az első iPhone-t. A Jetblack iPhone 7 gyönyörű, de túl vékony. A megnövekedett kijelzőméret miatt pedig közel sem olyan kényelmes használni, mint amilyen kellemes volt az első iPhone használata. Talán ha kisebb lenne a kijelző körüli keret, és kicsit vastagabb lenne a készülék háza… Akkor talán. De az iPhone 7 vesztett, már csak az iPhone 8-nak van esélye letaszítani a trónról az első iPhone-t.

jetblack

Szavazzatok, szerintetek melyik volt a valaha készült legszebb iPhone.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!