imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Melyik alkalmazás használhatja a Face ID-t és melyik nem?


Az Apple az iPhone X-ben jelentősen átszabta a vezérlést. Ezzel a felhasználás élménye és az adatok védelme is módosult. A Face ID-t most már a külső alkalmazások is használhatják, nem árt odafigyelni melyiknek adunk engedélyt erre.

A Face ID-val 1 az 1 000 000-hoz nőtt a valószínűsége annak, hogy valaki rápillantva a telefonodra feltudja azt oldani. Ez az esély a Touch ID esetén jóval rosszabb volt, 1 az 50 000-hez. Ugyanakkor az iPhone X használata közben mindig a Face ID kereszttüzében vagyunk, amikor pedig valamelyik alkalmazás használni szeretnénk, akkor egyből tud is azonosítani minket az eszköz ennek segítségével.

Éppen ezért nem árt odafigyelni, hogy mely alkalmazásoknak engedélyezzük a Face ID autentikációt. Főleg a pénzügyi alkalmazások kaphatnak erre engedélyt, mint a netbank, az Amazon vagy a PayPal. Az Apple teljeskörűen ellenőrzi, hogy a fejlesztő mire használja a Face ID-t, sok esetben meg is vétózhatja azt.

A Beállításokban a Face ID és Jelkód menüpontban engedélyezhetjük vagy tilthatjuk az alkalmazások számára az elérést. Az Egyéb Alk. opció alatt találjuk a konfigurációs lapot. Ha valamelyik alkalmazást nem használjuk vagy nincs rá szükségünk, akkor a biztonság kedvéért jobb megvonni az engedélyt.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!