imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Melyik Apple Watch modell lesz a legnépszerűbb?


Ahogy közeledik külföldön az Apple Watch rajtja, egyre többen teszik fel a kérdést, hogy vajon melyik modellt vásárolják meg. Egy nagyon jó kis szavazást találtunk, melyből most kiderül melyik Apple Watch-ból jön majd szembe a legtöbb az utcán.

Bevallom, az eredmény személy szerint igencsak meglepett, ugyanis – egészen elképesztő fölénnyel – pont egy olyan Apple Watch a legnépszerűbb választás, ami engem egyáltalán nem mozgat meg, ez pedig az Apple Watch Sport – Space Gray. Pár napja bukkantam rá, a 9to5Mac gigahosszú szavazómoduljára, melyben az összes Apple Watch modellt felsorolták, az olvasók pedig arról szavazhattak, hogy melyik Apple Watch modellt vásárolják majd meg.

Mielőtt megnéztem a szavazat állásást, arra számítottam, hogy a sport modell lesz a legkelendőbb, és ez így is lett, azt nem gondoltam volna, hogy a különböző színek és szíjak közt ennyire toronymagasan kiugrik majd a Space Gray Sport a fekete Sport Band szíjjal. Arra számítottam, hogy nagyjából hasonló arányban választanak majd az emberek, ki-ki a saját stílusának megfelelő Apple Watch modellt. De nem. A válaszadók majdnem 40 százaléka mondta azt, hogy márpedig neki a 38 vagy 42 mm-es Space Gray Sport modell kell fekete szíjjal. Pedig összesen 38 féle Apple Watch közül lehet választani. Kicsit másképp nézve, ez elvileg azt jelenti, hogy 10 millió eladott Apple Watch-ból, 4 millió darab teljesen egyforma modellt adnának el. Nézzük is meg a szavazatok pillanatnyi állását, aztán még elemezgetjük kicsit a számokat:

megapoll

 

Jól látszik, hogy a Space Gray Sport Apple Watch után a második legnépszerűbb modell az alumínium Sport modell illetve a normál Apple Watch ugyancsak űrszürkében. Aztán a Milanese Loop, és a Link Bracelet modellek jönnek, és kiugrik még a legolcsóbb rozsdamentes acélból készült Apple Watch, de ezek egyenként alig 3-4-5 százalékos arányt visznek el az összes modell közül. A szavazás azért is érdekes, mert több mint 18 000 olyan ember szavazott, akik 9to5Mac olvasók, tehát feltételezhetjük, hogy fanatikus Mac-rajongók. Kimondhatjuk: a fanatikus Apple-geekek Space Gray Apple Watch-ot fognak vásárolni. Mielőtt valaki megkérdezi, bár én is Apple rajongó vagyok, biztos hogy egy rozsdamentes acél Apple Watch-ot választok majd magamnak.

apple_watch_space_gray
Space Gray Apple Watch Sport. Ez lesz a legnépszerűbb modell.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az Apple szinte feleslegesen gyártana 38 féle Apple Watch modellt. Biztos vagyok benne, hogy ha az összes potenciális vásárló választását láthatnák, nem csak a fanatikus Mac-rajongókat, sokkal jobban szétoszlanának a szavazatok a különböző modellek közt, bár a fenti szavazás alapján gyanítható, hogy a Space Gray Sport modell lesz a legnépszerűbb az Apple Watch vásárlók körében.

Itt az iMagazin szerkesztőségében is már minden ismerőst megkérdeztünk, hogy melyik Apple Watch modellt vennék. Sokan mondták a Space Gray Sport modellt, és ahogy például Laci kollégám is, elég sokan azt tervezik, hogy a legolcsóbb rozsdamentes acélból készült Apple Watch modellt választják, sima fekete sportszíjjal, és majd később vesznek hozzá különböző drágább szíjakat. Ennek igen egyszerű oka van. Kell a zafír üveg, és az atombiztos acél burkolat, de a legtöbben nem akarnak egyszerre nagy összeget kiadni, például egy Link Bracelet Apple Watch-ra.

Az is biztos, hogy az Apple számára sosem látott logisztikai rémálom lesz a 38 féle Apple Watch értékesítése, hiszen nagyjából lehetetlen felmérni, hogy milyen eloszlásban és darabszámban gyártsák le a 38 féle modellt. Az egyetlen könnyebbség, hogy legalább a belső hardverből nem kell különbözőeket gyártani, de hogy hány darab Milanese Loop, vagy hány darab Link Bracelet szíjra lesz szükség, azt senki nem tudja jelen pillanatban megmondani. Nyilván hamar kiderül majd, hogy milyen leosztásban kell az Apple-nek pörgetnie a gyártást, nem véletlenül, hogy április 10-én már kilenc országban kipróbálható lesz az Apple Watch, és elindulnak az előrendelések, de a tényleges rajt majd csak április 24-én történik meg. Ennyi ideje lesz az Apple-nek szétosztani az indulókészleteket, és felpörgetni a kelendőbb modellek-szíjak gyártását.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!