imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Melyik dal jellemzi legjobban Bill Gates és Steve Jobs kapcsolatát?


Bill Gates és Steve Jobs neve elválaszthatatlan egymástól, ha a számítástechnika történetéről van szó. Voltak üzleti partnerek, a legádázabb ellenségek, majd pedig jóbarátok is. A Microsoft társalapítójával a BBC készített egy interjút, amiből kiderült, melyik az a dal, ami a legjobban jellemzi a kapcsolatukat.

A BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorában Kirsty Young interjúvolta meg a Microsoft társalapítóját, és korábbi vezérigazgatóját. Az interjúban a gyerekkorától meséli el az életét egészen a Bill & Melinda Gates Alapítványnál jelenleg végzett munkájáig. A beszélgetésből természetesen nem maradhatott ki az Apple társalapítójával, Steve Jobsszal való viszonya sem, amit így jellemzett:

Steve valóban egy egyedülálló személyiség ha a személyi számítógépek történetéről van szó, azzal, amit felépített az Apple-nél. Voltak időszakok, amikor tökéletes szövetségesként dolgoztunk együtt – én írtam a szoftvert az eredeti Apple II-re. Néha nagyon kemény tudott lenni veled, máskor pedig rendkívül ösztönző. Tényleg a legjobbat hozta ki az emberekből.

Steve Jobs és Bill Gates 1984-ben.
Steve Jobs és Bill Gates 1984-ben.

A korai években a lényeg mindig a projektekről szólt, miután pedig Steve megbetegedett, inkább az életünkről és a gyerekeinkről beszélgettünk. Steve egy hihetetlen zseni volt, én pedig sokkal inkább mérnök voltam. Akárhogy is, jó móka volt. Reflektív barátság alakult ki köztünk, aztán tragikus módon nem tudta legyőzni a rákot és elhunyt.

Az interjú során Bill Gatesnek nyolc olyan zeneszámot is választania kellett, amelyek jól jellemzik az életének különböző területeit. Steve Jobsszal kapcsolatban a Beatles Two of Us című dalát választotta, melynek a szövegében az alábbi szerepel:

You and I have memories
Longer than the road that stretches out ahead

Érdekeség, hogy ugyanezt a dalt választotta Steve Jobs, amikor a legendás, Walt Mossberg és Kara Swisher által vezetett interjúban szerepeltek közösen a 2007-es All Things Digital konferencián. Bár nem rövid, de mindenképp érdemes megnézni ha még nem láttátok. Az említett Beatles idézet az 1:02:20-nál kezdődő válaszban hallható:

Bill Gates az alábbi dalokat sorolta fel, melyek mind egy-egy eseményhez vagy életében fontos személyhez köthetők:

David Bowie and Queen – Under Pressure

A húszas-harmincas éveimben rengeteget dolgoztam. De néhány szombat és vasárnap elmentünk táncolni, ez pedig emlékeztet azokra a diszkó-napokra.

Willie Nelson – Blue Skies

A feleségem, Melinda, és én imádjuk Willie Nelsont. Az esküvőnk előtti éjszakán az volt a meglepetésem neki, hogy megjelent Willie. Egy padon üldögéltünk egy strandon Hawaiion, amikor odajött a gitárjával, én meg azt mondtam: »Nahát itt is van, mondjuk meg neki, hogy énekeljen nekünk néhány dalt.«

Ed Sheeran – Sing

A gyerekeim, akik 19, 16 és 13 évesek folyton frissen tartják a zenei ízlésemet ahogy hallgatják a rádiót, vagy a zenét a telefonjukon. Ez a 13 éves lányom, Phoebe egyik kedvence.

Jimi Hendrix – Are You Experienced

Mivel én voltam a fiatalabb, Paul Allen néha ugratott ennek a dalnak a címével – Are You Experienced – mivel nem rúgtam be meg hasonlók, így ez az egyik közös kedvencünk.

U2 – One

Paul mondta, hogy találkoznom kéne Bonóval, de nem igazán siettem el a dolgot. Amikor végre tényleg találkoztunk, teljesen lenyűgözött, mennyire a szívén viseli a globális egészségügyet, így elkezdtünk közösen dolgozni. Egészen elképesztő fickó.

The Beatles – Two of Us

Steve nagyon szerette a zenét, és imádta a Beatlest, akárcsak én. Igazából ő említette ezt a dalt, azt mondta, egy olyan utazásról szól, amelyben mi is részt vettünk amikor vetélkedtünk egymással vagy együtt dolgoztunk.

How Can Love Survive a Muzsika hangjából

Melinda és én imádjuk a Muzsika hangját, és amikor Warren Buffettel találkoztam ő, és az első felesége, Susan a Muzsika hangjából énekeltek egy dalt. Igazából korábban ezt nem is hallottuk, mert csak a Broadwayen játszott musicalben volt benne, a filmben nem. Nagyon aranyos dal, ezért Melindával ez az egyik kedvencünk.

My Shot a Hamilton című musicalből

Egy fiatalemberről szól, aki azt mondja: »Oké, kockáztatok – fogom magam, és megpróbálok valami újat, valami mást csinálni.«

Forrás: BBC via Cult of Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!