imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mennyi idő után kell az Apple Pencil hegyét cserélni?


Mint ahogy a legprofibb stylusokkal, úgy az Apple Pencillel is megesik, hogy néha cserélnünk kell a hegyét. De mennyi idő után szükséges ez?

Röviden a válasz: egyénfüggő. Persze felállíthatunk egy nagy általánosságot, de több tényező is közrejátszhat abban, hogy milyen időközönként érdemes az Apple Pencil hegyét újra cserélni. Nem kell attól félnünk, hogy hetente újat kell majd vásárolnunk, ráadásul kapunk is egy pót fejet az eszköz mellé, de nem árt észben tartani, hogy az Appe Pencil vége fogyó eszköz.

Másodsorban arra is érdemes figyelni, hogy az különböző fóliák gyorsabban koptathatják, a matt felületűek különösen. Sokan pont azért választanak ilyet, mert a felület hasonlít a hagyományos papíréhoz, így a rajzolási élmény is ahhoz közelít, kevésbé a kopogós iPad-életérzéshez. Ha ilyen fóliát használsz és napi szinten több órát rajzolgatsz akkor 2-3 hónap után szükséges lehet a csere.

Fólia nélkül, keveset használva ez az időtartam simán fél vagy akár egy évig is elhúzódhat. A hegy szürkülésétől/sötétedésétől nem kell tartani, teljesen természetes: az Apple Pencil az útjába kerülő ujjlenyomatot összeszedegeti, de ez még nem az öregedés jele. Az Apple Pencil végét cserélni akkor szükséges, amikor már halványan látszik a belsejében található fém alkatrész. Várni nem érdemes, hiszen ha szétkoptatjuk a végét és nem cselekszünk időben, az akár az iPad megrongálódásához is vezethet.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!