imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Mennyi időt töltesz az alkalmazásokban? Így derítheted ki!


Kétségtelen, hogy a napunk jelentős részét képesek vagyunk az iPhone-unk használatával tölteni. De vajon melyik appot használod a legtöbbet? A következő módszerrel könnyedén kiderítheted.

Miközben ezeket a sorokat írom, egy kicsit szégyellem is magam, ugyanakkor valahol örülök is. Szégyellem, mert napi 4-5 órát nyomkodom a telefonom, ami ha belegondolok nem is olyan meglepő, viszont néhány éve még biztosan a Facebook és a Messenger lettek volna a legtöbbet használt alkalmazások. De ne szaladjunk ennyire előre.

Egy átlagos felhasználó szerintem napi 2-3 órát simán eltölt a telefon babrálásával. Ebbe beletartozik az időjárás csekkolása, az üzenetek, e-mailek megválaszolása, hírek olvasgatása, a kedvenc YouTube csatornák átböngészése. Ha azt veszem, hogy 10-15 évvel ezelőtt ugyanennyi vagy több időt töltöttünk médiatartalmak (újság, tévé, rádió) fogyasztásával, e-mailezéssel, böngészéssel akkor a 2-3, esetleg 4-5 óra talán nem is annyira drámai.

De hogyan tudhatjuk meg pontosan, hogy mennyi az annyi? Nos, ez az iPhone-okon pontosan kiolvasható az akkumulátor használatból, amit a következő lépéssekkel tehetsz meg:

  1. Koppints a Beállításokra
  2. Görgess az Akkumulátor menüponthoz és nyisd meg
  3. Várd meg amíg betölt a részletes aksi diagnosztika és oldalt koppints az óra ikonra

A listában kétféle adatot találunk, a képernyőn töltött időt és a háttérfolyamatok idejét. Értelemszerűen számunkra a képernyőn töltött idő a releváns információ, hiszen ez az az időtartam, amit ténylegesen az app használatával töltöttünk. Ezek összeadogatásából szépen ki is jön, hogy körülbelül mennyit használtuk a telefonunkat és milyen eloszlásban.

Megjegyzés: érdekes módon a YouTube-nál nekem egy igen nagy szám jött ki háttérfolyamatnak, ami azért érdekes, mert zárolt állapotban a YouTube videók nem futnak a háttérben. Ha esetleg van tippetek, hogy mi képes ennyire megpörgetni a használatot, akkor ne tartsátok magatokban!

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!