imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mennyibe kerülne egy tökéletes Apple-ökoszisztéma?


Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy mi lenne, ha megnyerné az ötöslottót. Most utánajártunk, mennyit kellene a nyereményéből áldoznia annak, aki ki akarja maxolni az Apple-élményt. Nem keveset…

Nem könnyű egy kütyürajongó élete. Biztosan mindenki (legalábbis a férfi olvasóink többsége) találkozott már a jelenséggel, hogy akármilyen készüléket is akarsz venni, ha elkezdesz belemerülni a specifikációkba, a végére mindig az jön ki, hogy a lehető legjobb kell. Ez sajnos a legtöbb esetben egyben a legdrágább választás is. Engedjetek meg egy személyes példát.

beard

Éppen a napokban gondolkodtam rajta, hogy kéne venni egy szakállnyíró gépet. A kiinduló gondolat az volt, hogy mivel úgyis csak ritkán használnám (sajnos nincs valami olasz macsós arcszőrzetem), jó nekem a legolcsóbb, vezetékes is. Ezután jöhetett a második fázis, az utánajárás. Google megnyit, keresés: szakállvágó, első találat – árukereső. Oh – mondom – tök jó, 3 ezer környékén megúszom az egészet. Nézzük meg a termékleírást:

Hajvágó, szakállvágó beépített akkumulátorral. Töltési idő: 12 óra (Ledes visszajelzés). Működési idő 40 perc. 220V-ról tölthető. Mérete 15 cm. Tisztító egység a dobozban. Színek: fekete, fehér.

Tökéletes. Még hajnyírásra is jó lesz! Ráadásul akkumulátoros – micsoda luxus. És mindez csak pár ezer forint. Na jó, azért nézzük meg mit tud az egyel magasabb kategória, 5 ezer még nem nagy tétel, hátha kis ráfizetéssel sokkal jobbat kapok. Így megy ez órákon és termékteszteken át, egészen eddig:

A BaByliss BASH500E Beard Designer szakállvágó titánium bevonatú, duplán élezett, 3 körkéses pengerendszerrel ellátott készülék. A vágáshossz 0,4-12 mm-ig, 50 pozícióban állítható, zuhany alatt is használható, precíziós kiegészítővel, LCD kijelzővel és törhetetlen vágásirányítóval felszerelt készülék. Akkumulátorról működtethető. 99 990 Ft.

beblish
A szakállvágók Rolls-Royce-a.

Titánium! LCD! Törhetetlen! Körkéses pengerendszer! Precíziós! Valld be, hogy benned is bizsergést okoznak ezek a szavak. Ahogy az lenni szokott, az egész akciónak a végére egyetlen határozott érzés kerített hatalmába: soha életemben nem akarom mással vágni a semmi kis szakállamat, csakis a 50 pozícióban állítható, zuhany alatt is használható BaByliss BASH500E-vel.

Gond nélkül, percek alatt meg tudod győzni magad, hogy miért létszükséglet a termék azonnali beszerzése. Férfi ismerőseimet elnézve meggyőződésem, ez biológiailag lehet belénk kódolva. Persze az esetek többségében senki nem veszi meg az aránytalanul drága kütyüket, legtöbbször az ilyen nehéz helyzetekben is racionálisnak maradni képes feleségek/barátnők nyomós érvrendszerének („ha megveszed, onnantól kezdve a küszöbön alszol”) köszönhetően.

Éppen ezért nem marad túl sok más választásunk, mint eljátszani a gondolattal, mi lenne, ha annyira ki lennénk tömve, hogy a pénz nem akadály? Akkor már ne is érjük be egy szakállvágóval, pakoljuk tele a frissen vett rózsadombi villát Apple cuccokkal!

iphone-7-colors--dyn--fullviewsize

Most tekintsünk el attól, hogy többen is élhetnek egy háztartásban, számoljunk úgy, hogy csak magadnak kell bevásárolni, de persze mindenből a legdrágábbat. Kezdjük is a klasszikus első lépéssel, az iPhone-nal. Nem kérdés, hogy a duplakamerás iPhone 7 Plus modell lesz a nyerő. Természetesen a lehető legnagyobb tárhellyel, szolgáltató függetlenül. Hopp, 377 900 forint máris eltűnt. Jó, de mi van akkor ha elmész mondjuk fesztiválozni (szigorúan a VIP-be), és kell egy backup telefon? Ezen ne múljék, dobjunk még be a kosárba egy 64 gigás iPhone SE-t is, most úgyis akciós, 159 900 Ft.

Maradjunk még egy kicsit a hordozható termékeknél, jöjjön az Apple Watch. Az természetesen minimum, hogy a különleges kiadású, 42 milliméteres kerámia Watch kerüljön a csuklódra, 499 900 forintért, különben mit fognak gondolni a szomszédok? Viszont az a sportoláshoz nem annyira passzol, erre a célra kell egy külön, 42 milliméteres, rozsdamentes acél, zafírkristály üveglapos Series 2 sportszíjjal. – 235 900.

Apple Watch kerámia

Elkélne két iPad is: egy az éjszakai ágyban olvasáshoz, egy pedig a ház vezérléséhez. A mobilis változat nem is lehetne más, mint a 12,9”-es, 256 gigás, WiFi + Cellular modell 414 900 forintért, amihez muszáj venni egy Apple Pencilt 36 900-ért, és egy Smart Keyboardot is 54 900-ért. A beépítettnek jó lesz a 128 gigás, WiFi-s iPad Air 2-is 184 900 forintért. Ha már Wifi, kelleni fog egy AirPort Extreme és egy 3 terrás Time Capsule is, együtt összesen 209 800 forintért.

A munkához szükség lesz egy erősebb, mégis hordozható gépre. A 15”-es Touch Baros MacBook Pro pont alkalmas is lesz a célra, de csak ha 512 gigás SSD-vel, és 2.7GHz-es quad-core Intel Core i7 processzorral rendeled. Kicsit felment az ára, de szerencsére bőven belefér az a 1 029 900 forint, amit ott kell hagyni érte. Utazáshoz viszont túl nagy, kényelmesebb lenne egy sima MacBookot szállítani. Nem érdemes spórolni a komfort rovására, azon az 579 900 forinton már igazán nem múlik semmi, amibe az 1,2 GHz-es 512 gigás MacBook kerül.

macbook_pro_late2016_review-adam_trackpads-100693219-orig

Ezek mellett iMac-re már nem is igazán van szükség, de egyrészt a lakás dísze lehet a gép, másrészt jól jöhet még az 27”-es 5K kijelző, amivel a 2 terrabájtos, 3.3GHz-es négymagos Core i5 processzorral szerelt gépet adják, potom 849 900 pénzért. Ha már ilyen jóáron beszereztük, jutalomból vehetünk mellé egy Magic Trackpadet 2-t is 49 900-ért. Mac Pro-t most nem veszünk, mert reméljük, hogy nemsokára frissítik és majd akkor. Tehát lényegében spóroltunk.

Lassan már indulnánk a bolt kijárata felé, de szerencsére eszünkbe jut, hogy nem vettünk még se AirPods-ot (59 900.-), se 64 gigás, Apple TV-t 76 900 forintért. Amihez persze TV-t is kell venni. Sajnos abban nem tudnak segíteni az eladók, de szerencsére összefutunk Handrással a boltban, aki rögtön beajánlja nekünk a világ legjobb TV-jét, az OLED-es LG B6 személyében. Persze 77 hüvelykes kell, mert elég tágas a lakás, és hát messziről nézed a TV-t, nehogy tönkre menjen a szemed. Viszlát 8 milla.

lgb6_cover

Meg is volnánk, asszonynak még gyorsan beugrasz venni valami ruhát a Diorba, hátha akkor kevésbé bántja majd a

12 820 500 forintos végösszeg.

Igaz, ebből csak kevesebb mint 5 millió az, ami ténylegesen Apple-termék, ami így már nem is olyan vészes. Persze ha nagyon kevesled az összeget, szerencsére még mindig gyorsan letölthetsz pár alkalmazást, együttvéve másfél millió forintért.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!