imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


Vagány vágyálom legyen vagy inkább visszafogottabb kialakítás jellemezze? Milyen irányba indul majd az Apple szemüveg fronton? A lehetőségek tárháza kifejezetten széles lehet.

Ha van olyan termék, ahol megjelenése előtt a legdurvább és legszélsőségesebb rajongói koncepcióképekre számíthatunk, az az okosszemüveg. Felejtsük el a képet, ami a Google Glass említése kapcsán beugrik. Sok idő eltelt, és az Apple-ről lévén szó, biztosan nagy súlyt fektetnek majd a designra. Elvégre az óraipar után a második olyan piacra törnének be vele, ami tradícionálisan divatos kiegészítő, és kiemelten fontos a kialakítása.

Nem véletlen, hogy a rajongók és az alkotók agyát ez mozgatja meg a leginkább: nagy a tér a visszafogottabb, “techie”-bb kialakítás és egy designos modern fiatalos szemüveg között. Korábban leginkább előbbiről közöltünk képeket, most jöjjön egy vagány vágyálom.

A MacBook Pro koncepciónkat is készítő Kádár Viktor hívta fel figyelmem Taeyeon Kim munkájára. Szerinte ez ebben a témában ez az eddigi legjobb minőségű render. Technikailag lehet, ám kialakítását tekintve kissé megosztónak tűnik. Szerintem ez olyan, amit kevesen imádnának, a legtöbben viszont nem vennének fel nyilvánosan. Nézd meg a galériát.

Csak viszonításképp, jöjjön pár másik irány. Az egyik egy korábbi cikkünkben lehozott koncepció. Itt a stílus kicsit elegánsabb, visszafogottabb, bár a kommentek alapján az olvasóink közül akkor ez nem mindenkit győzött meg:

A következő egy sokkal kezdetibbnek tűnő próbálkozás, visszafogott fehér színben:

A végére pedig jöjjön egy olyan kialakítás, amiben a leginkább látszik, hogy nem egy egyszerű szemüvegről van szó, elkülönül a szár többi részétől a komputer. Ez áll a legközelebb a Google Glasshoz:

És akkor a nagy kérdés: ezek közül te melyiket vennéd meg leginkább? Ha egyik sem tetszik, esetleg tudsz jobb rajongói koncepciót, oszd meg velünk!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!