imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


Vagány vágyálom legyen vagy inkább visszafogottabb kialakítás jellemezze? Milyen irányba indul majd az Apple szemüveg fronton? A lehetőségek tárháza kifejezetten széles lehet.

Ha van olyan termék, ahol megjelenése előtt a legdurvább és legszélsőségesebb rajongói koncepcióképekre számíthatunk, az az okosszemüveg. Felejtsük el a képet, ami a Google Glass említése kapcsán beugrik. Sok idő eltelt, és az Apple-ről lévén szó, biztosan nagy súlyt fektetnek majd a designra. Elvégre az óraipar után a második olyan piacra törnének be vele, ami tradícionálisan divatos kiegészítő, és kiemelten fontos a kialakítása.

Nem véletlen, hogy a rajongók és az alkotók agyát ez mozgatja meg a leginkább: nagy a tér a visszafogottabb, “techie”-bb kialakítás és egy designos modern fiatalos szemüveg között. Korábban leginkább előbbiről közöltünk képeket, most jöjjön egy vagány vágyálom.

A MacBook Pro koncepciónkat is készítő Kádár Viktor hívta fel figyelmem Taeyeon Kim munkájára. Szerinte ez ebben a témában ez az eddigi legjobb minőségű render. Technikailag lehet, ám kialakítását tekintve kissé megosztónak tűnik. Szerintem ez olyan, amit kevesen imádnának, a legtöbben viszont nem vennének fel nyilvánosan. Nézd meg a galériát.

Csak viszonításképp, jöjjön pár másik irány. Az egyik egy korábbi cikkünkben lehozott koncepció. Itt a stílus kicsit elegánsabb, visszafogottabb, bár a kommentek alapján az olvasóink közül akkor ez nem mindenkit győzött meg:

A következő egy sokkal kezdetibbnek tűnő próbálkozás, visszafogott fehér színben:

A végére pedig jöjjön egy olyan kialakítás, amiben a leginkább látszik, hogy nem egy egyszerű szemüvegről van szó, elkülönül a szár többi részétől a komputer. Ez áll a legközelebb a Google Glasshoz:

És akkor a nagy kérdés: ezek közül te melyiket vennéd meg leginkább? Ha egyik sem tetszik, esetleg tudsz jobb rajongói koncepciót, oszd meg velünk!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!