imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mennyit adnál egy iPhone 6s-ért?


Talán ezt a kérdést már párszor megfogalmaztuk magunkban. A válaszok eltérőek lehetnek, sőt, bizonyos fanatikusok még humorizálhatnak azzal, hogy a fél veséjüket is odaadnák az Apple új készülékeiért. Két kínai férfi viszont komolyan gondolta a szervkereskedelmet, sőt, a tettek mezejére is léptek. Az indok pedig mindösszesen annyi volt, hogy képesek legyenek megvenni az új iPhone 6s-t.

Habár a történet először hihetetlen, de a kínai rendőrség tényleg megerősítette a hírt, miszerint Wu és barátja Huang is megpróbálta eladni a szerveit egy illegális szervkereskedőnek. Az ötlet pedig egyenesen a szerdai keynote után vetődött fel. Véleményük szerint ugyanis teljesen megérte volna egy darabot feláldozni a saját testükből, azért, hogy egy új iPhone készüléket vegyenek. Tény, hogy az új mobil lenyűgöző, mégis ez egy teljesen abnormális ötlet.

iphone6s

Miután az interneten felkeresték az illegális szervkereskedőt, egyből megbeszélték az összeget, amit az operáció után kapnának. Az ügynök csak úgy volt hajlandó elindítani a procedúrát, a előtte komoly orvosi vizsgálaton esik át a két férfi. Persze fontos volt, hogy az egészet titokba tartsák, hiszen a kínai rendszabályok szerint is súlyos bűncselekmény a szervkereskedelem.

A bizarr történetben talán itt mutatkozott először az észszerűség, ugyanis Wu elkezdte azt érezni, hogy valahogyan mégsem ez a helyes megoldás. Ez egy pár vizsgálat után annyira felerősödött benne ez az érzés, hogy egyből ki szeretett volna szállni az üzletből.

cover_police

Megpróbálta lebeszélni a barátját, de bárhogy próbálta, egyszerűen nem sikerült neki. A dolog annyira elfajult, hogy Wu a rendőrség segítségét kérte. Amint ez Huang tudomására jutott elmenekült, és azóta sem elérhető, hiába próbálták a barátai felhívni. A rendőrség jelenleg is keresi. Az illegális szervorgazdáról egyelőre semmi hír.

Hiába is az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus remek termékek, de nem szabad elveszítenünk a fejünket még ilyenkor sem. Az életünk semminél nem lehet fontosabb, márpedig egy ilyen kaliberű műtét során, illetve a szervkereskedelemmel is ezt kockáztatjuk. Rácsok mögül pedig nem élvezhetjük majd a jövőre megjelenő iPhone 7 előnyeit.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!