imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mennyit ér idén egy ebéd Tim Cookkal?


Szokás szerint minden évben lehet licitálni egy ebédre Tim Cookkal, az Apple jelenlegi vezérigazgatójával. A befolyt összeget jótékony célra fordítják, idén is a Robert F. Kennedy Human Rights emberi jogokkal foglalkozó alapítvány gazdálkodhat majd belőle.

Az ebéd becsült értéke 100 ezer dollár, de tavaly végül 330 ezer dollárt (mintegy 92 millió forintot) fizetett érte a győztes licitáló. Idén eddig 200 ezer dollárnál tart az árverés, bár még nagyjából két hét hátra van belőle május 6-ig, úgyhogy valószínűleg kúszik majd feljebb is ez az összeg. Érdekes megfigyelni, hogy a kicsillagozott felhasználónevek alapján nagyjából 7-8 ember verseng eddig összesen 20 licittel.

Tim Cook Charitybuzz

No de mit is kapunk várhatóan 60-100 millió forintért? Ebédelhetünk egyet Tim Cookkal az Apple cupertinói főhadiszállásán, összesen egy óra időtartamban. Vagyis ne valami flancos Michelin-csillagos étteremre gondoljunk órákon át tartó önfeledt csevegéssel, persze itt igazából nem is ez a lényeg. Az ár már tartalmazza az étel árát, viszont nincs benne az útiköltség és a szállás, de vihetünk magunkkal egy vendéget is. Ha megnyerjük az árverést, akkor a következő egy éven belül kerül megrendezésre a találkozó, egy, a feleknek kölcsönösen megfelelő időpontban – itt valószínűleg Tim Cook naptára lesz a meghatározó tényező.

A Charitybuzz azt is kiemeli, hogy biztonsági átvilágításon kell átesniük a résztvevőknek, illetve hogy kötelező a tisztelettudó viselkedés, valamint az adományozó (jelen esetben Tim Cook) által szabott feltételek és paraméterek elfogadása. Az ebéd mellé egyébként hozzácsaptak 2 db VIP-belépőt is egy Apple-eseményre, hogy ez a júniusi WWDC-re, esetleg valami izgalmasabb, például a szeptemberben várható új iPhone-bemutatóra vonatkozik-e, azt nem részletezik az árverés weboldalán.

Ha szeretnénk licitálni, akkor előzetesen át kell esnünk egy bankkártya-autorizáción, vagyis a szervező megnézi, hogy tényleg rendelkezésünkre áll-e a megfelelő anyagi fedezet. A jelenlegi 200 ezer dolláros ár egyébként messze a legmagasabb összeg a Charitybuzz weboldalán azok között az árverések között, ahol hírességekkel találkozhatunk, vagy „üzleti tapasztalatot” szerezhetünk (a Tim Cook ebéd ez utóbbi kategóriába esik). Egy készülő film forgatásán például jelenleg 9500 dollárért lehet találkozni Robert Downey Jr.-ral, de már a U2 producere is lehetünk egy napra egy turnén rongyos 31 ezer dollárért.

Forrás: Charitybuzz via Cult of Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!