imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Mentés másként parancs visszaállítása Macen


Néhány macOS verzióval ezelőtt az Apple úgy döntött, hogy alapbeállításon a Mentés másként funkciót Megkettőzésre cseréli a menüsoron. Szerencsére néhány kattintásból ez a shortcut is visszaállítható, mutatjuk hogyan csináld!

A szemfülesek észrevehették, hogy a macOS-ből időközben kikopott a Mentés másként parancs megszokott helyéről és megváltozott a billentyűparancs. Helyette a Megkettőzés lett az alapértelmezett beállítás, ami annyit jelent, hogy a megszokott átnevezés és áthelyezés kettős helyett a rendszer egy másolatot készít a dokumentumainkról. Mielőtt megmutatnánk azt a menüpontot, hogy hol lehet ezt visszaállítani, lássuk a legegyszerűbb megoldást:

 1. Nyiss meg egy Pages vagy akármilyen más dokumentumot
 2. Kattints a Fájl menüre
 3. Majd tartsd lenyomva az Option billentyűt
 4. Válszd ki a Mentés másként opciót

Leggyorsabban tehát az Option billentyűvel nyerhetjük vissza a régi gombokat, ezzel egyébként több alkalmazásban is hasznos funkciókat érhetünk el villámgyorsan. Ha végleg visszaállítanád a Mentés másként billentyűparancsot, akkor a következő pontokat kövesd:

 1. Nyisd meg a Rendszerbeállításokat
 2. Majd kattints a Billentyűzet menüpontra
 3. Keresd meg a gombkombinációkat listázó fület
 4. Kattints az alkalmazás shortcutokra
 5. Nyomj a + gombra
 6. Írj be egy tetszőleges parancsnevet (pl. Mentés másként)
 7. Add meg a parancsot (pl. Shift+Command+S)
 8. Végül add meg, hogy mely alkalmazásokra értelmezed

Ezzel a trükkel máris sikerült megváltoztatni az új Mentés másként parancsot.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!