imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A menüsor ikonjainak rendezése Mac-en


A menüsor rendezése macOS-en könnyebb, mint gondolnál. Mutatjuk hogyan rendezheted át vagy távolíthatsz el róla elemeket és azt is, hogy melyik menüpontban adhatsz hozzá újakat. Villámtippünk következik!

A macOS-ben a menüsor jobb felső sarkában találjuk azokat a gombokat, amikre elsődlegesen szükségünk lehet. Innen érhetjük el például a naptárat, az órát, itt nézhetjük meg akkumulátor töltöttségi szintén, egy kattintással szóra bírhatjuk Sirit, rákereshetünk valamire a Spotlightban vagy ránézhetünk a Wi-Fi-re. Persze ezt a szekciót teljesen testre szabhatjuk: hozzáadhatunk, elvehetükn vagy felállíthatunk egy teljesen tetszőleges sorrendet.

Az átrendezéshez mindössze egyetlen gombot kell megjegyeznünk, ez pedig a Command. Tartsd lenyomva, majd húzd az egérrel a gombot a kívánt pozícióba. Enged el az egeret, majd a Command billentyűt. A gyári alkalmazások ikonjait hasonlóképpen tudod törölni: tartsd nyomva Commandot, ragadd meg az ikon és húzd le a sávról.

Ez nem minden app esetében működik, a harmadik féltől származó programok esetében az alkalmazás beállításaiban kell kikapcsolnunk ezt a funkciót. Ha új ikont szeretnél a menüsávhoz hozzáadni, vagy korábban törölt elemet akarsz visszaállítani, akkor azokat a következő helyeken keresd:

  1. Képernyőtükrözés: Rendszerbeállítások > Kijelző
  2. Billentyűzet választó: Rendszerbállítások > Billentyűzet > Bemeneti források
  3. Akkumulátor töltöttség kijelzése: Rendszerbeállítások > Energiatakarékosság
  4. Bluetooth: Rendszerbeállítások > Bluetooth
  5. Wi-Fi: Rendszerbeállítások > Hálózat > Wi-Fi
  6. Gyors fiókváltó: Rendszerbeállítások > Felhasználók és csoportok
  7. Naptár és pontos idő: Rendszerbeállítások > Dátum és idő > Óra

A nem gyári alkalmazások esetén ezeket a lehetőségeket az appon beálüli beállításoknál keressük.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!