imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mercedes-elnök: Az Apple nem gyárthat autót


Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz vezetője egy interjúban fejtette ki, szerinte egy esetleges Apple autó eleve kudarcra van ítélve. Úgy tűnik, ő nem olvasta az iPhone-t megelőző iparági véleményeket.

Úgy tűnik, elkerülhetetlen, hogy ha az Apple-ről felröppen a hír, hogy egy új piacra készítenek terméket, az adott terület sikeres cégeinek jelenlegi vezetői ne boritékolják előre az Apple kudarcát. Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz elnöke egy autós lapnak adott interjújában is épp ezt tette, szerinte ugyanis az Apple autója csak annyira jelenthet veszélyt vállalatára, mint amennyire az általuk készített mobiltelefon jelenthetne veszélyt az Apple-re. Érdekes érvelés.

Ha azt pletykálnák, hogy a Mercedes vagy a Daimler okostelefon gyártását tervezné, nem aludnának nyugtalanul. És ugyanez igaz rám is.

Azt is hozzátette, ha ő maga Apple-részvényes lenne, elkezdene aggódni, mert az autófejlesztés elvonja a vezetőség figyelmét arról, amihez tényleg értenek, ráadásul maga az ipar is alacsony árrésekkel dolgozik, így szinte boritékolható a gazdasági veszteség.

Zetsche
Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz elnöke

Nem sokkal Zetsche előtt egy másik autóipari kommentár is érkezett a témában, méghozzá a General Motors egykori ügyvezető igazgatójától, aki szintén nem tartja reálisnak, hogy az Apple sikeres legyen ebben a szegmensben.

Mi fogjuk az acélt, nyers acélt, és autót csinálunk belőle. Fogalmuk sincs, mibe vágnak bele, ha ebbe belevágnak.

Ezek a nyilatkozatok meglehetősen hasonlítanak azokhoz, amiket az okostelefon-ipar vezetőitől hallhattunk az iPhone megjelenése előtt. A legemlékezetesebb a Palm ügyvezető igazgatójának, Ed Colligannek akkori nyilatkozata:

PC-s arcok nem fogják ezt kitalálni. Nem sétálhatnak be csak úgy.

Aztán végülis a PC-s arcok csak úgy kitalálták, besétáltak, és a Palm pedig azóta kisétált.

Persze még mindig csak sejteni lehet, hogy talán esetleg gondolkozik az Apple azon, hogy autót gyártson, azt pedig képtelenség megjósolni, hogy ha egyszer valóban belevágnak, milyen lesz a végeredmény. De azt megdöbbentőnek tartom, hogy minden egyes iparág ilyen lesújtó véleményt rajzoljon az Apple-ről a cég jelenlegi helyzete és az elmúlt 10 év alapján.

Korábbi cikkeink Apple autós témában:

Önvezető elektromos autón dolgozik az Apple?

Lerántjuk a leplet az Apple titokzatos autójáról

 

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!