imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Méretezhető lesz az iPhone 8 Home gombja


Ismét az Apple baklövésének köszönhetően szivárgott ki egy újabb apró részlet a HomePod firmware-éből. Az ikonikus Home gomb nem csak, hogy fizikai valójában teljesen el fog tűnni a teljes képernyős modellről, de akár méretezhető is lesz, ha csak meg nem gondolja magát az Apple.

Az utóbbi egy hét során annyi minden kitudódott az iPhone 8-ról, hogy magunk is csak kapkodjuk a fejünket. A hardveres specifikációkon kívül szinte mindent lehet tudni, most pedig ismét egy érdekes kódsorra bukkantak a HomePod firmware-ében. Miután Kuo februárban elhintette, hogy szerinte a telefon alsó szegmensét egy úgynevezett funkcionális terület foglalja majd el (lényegében egy iPhone-os Touch Bar), azóta szinte az összes koncepció renderen visszaköszönt ez a megoldás. Egyelőre a kódból nem olvasható ki egyértelműen, hogy ez megvalósul/e, az viszont igen, hogy a Home gomb méretezhető lesz, de a színét nem lehet majd változtatni.

Ez azért érdekes, mert minden alatta futó alkalmazás színvilága más és más, logikus lenne a megfelelő kontrasztarány elérése érdekében a Home gomb árnyalatának változása. Logikusan az alsó szegmens fix tartomány lesz, a Home gomb felett fognak elhelyezkezni azok a navigációs gombok, amik eddig felül voltak (pl.: vissza gomb) és a teljesen terület egy olyan átfedést kap, mint amit jelenleg a Dockon lévő alkalmazásoknál is láthatunk. A kamera sziget is visszatérő kérdés, biztosra vehető, hogy két oldalt az állapotjelző szegmens lesz látható, viszont az továbbra is kérdéses, hogy az óra hol kap majd helyet.

Forrás: 9to5mac

Az iPhone 8 mellett már hallani az iPhone 7s és 7s Plusról is, ami John Gruber, a Daring Fireball blog szerzője szerint kizárt, hogy ezt a nevet kapja. Ugyanakkor az iSTYLE-ban még mindig fut az iPhone akció: az iPhone 7 és az iPhone SE is jelentős kedvezménnyel vásárolható meg. 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!