imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

McLaren logo

Mese az Apple és a McLaren kapcsolatáról


Egy napja sincs, hogy elárasztotta a sajtót a hír, miszerint az Apple tárgyalásokat folytat a McLaren egy részének vagy egészének a megvásárlásáról. Aztán, nyilatkozott a Formula–1-es csapat is, ami megváltoztatta a dolgokat. De mi is az igazság?

A pletykák csodálatos természetébe pillanthattunk bele egy tegnapi hír kapcsán. Történt ugyanis, hogy szárnyak kapott egy szóbeszéd, miszerint az Apple nagyban készíti elő targoncáit, hogy a McLaren műhelyébe toljanak át egy raklapnyi dollárt. Ekkor délelőtt 11 órát írtunk.

Két órával később, azaz délután 1-kor már jött is a cáfolat: nem lesz felvásárlás. Egy órára rá pedig befutottak az első véleménycikkek, amik azt tárgyalták, miért lenne teljesen logikus, ha Cupertino mégis csak megvenné a Formula–1-es csapatot. Ezeket próbáljuk meg összegezni a továbbiakban egy háromrészes népmeseformájában.

McLaren főépület

Első felvonás: A nagy bevásárlás

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy daliás, brutálisan nagy tech cég Cupertinóban. Tele voltak pénzzel, a bánatuk is csak annyi volt, hogy nem tudták azt kivel megosztani. A világfaluban el is kezdtek pletykálni a népek, ki lehetne méltó a nagyjából 1,3 és 2 milliárd dollár közötti hozományra. Meg is lett az ideális jelölt.
Egy brit, nagy hagyományú házból származó, versenyistállójáról híres csapat, kinek neve McLaren Technology Group vala. Hejde kis menyecske volt az, gyártott sportautókat, elektronikai eszközöket, versenyzett sokat, de még az étkeztetésben is volt érdekeltsége (az Absolute Taste révén).

Mindezek közül az Apple-nek az autógyártás tetszhetett meg a legjobban, hiszen maga is fejébe vette már, hogy kiállja a hétpróbát ezen a területen is, saját önvezető járművével. A házasság révén, pedig a nagy tapasztalatot és az ismertséget tudná ötvözni sok pénzzel és fejlett technológiai háttérrel.

A kismadarak el is kezdtek csiripelni a kibontakozó románcról, miszerint az Apple nézegeti-nézegeti a menyecskét, csak azt nem tudja eldönteni, teljesen vigye, csak egyes részeire tegye rá a kezét, vagy stratégiailag fektessen bele inkább.

McLaren főhadiszállása
Itt lakik McLaren a jó asszony

Második felvonás: Cáfolat a nagy bevásárlásra

Telt múlt az idő, eltelt vagy két óra, mire a világfaluban egyszercsak nagy lett a felbolydulás. Hiába tűnt hetedhét országra szóló lehetőségnek a házasság, a menyasszony megmakacsolta magát. Kijelentette kutyabőr papírra írt díszes nyilatkozatában, hogy őt ugyan senki ember fia pénzért meg nem veheti. Az Apple-lel ő csak barátilag beszélget, nincsen szó se szerelemről, se házasságról. És különben is, a bizalmas sugdolózásnak az a lényege, hogy a titok két fél között maradjon, így nem is hajlandó ezekről többet szólani.

Harmadik felvonás: Okoskodás a nagy bevásárlásrúl

Igen ám, de a falu népe tele volt komisz emberekkel, akik nem hittek el ám minden cáfolgatást. El is mentek a község bölcséhez, véleményezze az eseményeket, megérné-e a frigy.

A bölcs Verge elemzett, elemezgetett és a következőket szólotta:

Az Apple a házassággal egy piciny, de jelentős autógyártót szerezhetne magának, sok tapasztalattal etéren. Ráadásul jól bánik kényes kelmékkel is, mint például a karbon ötvözetek, az alumínium vagy a szénszál. Ismert továbbá hintóiról és azoknak hajtócsapatáról is, mely sok sikert ért már el a Formula–1-nek nevezett megmérettetésen.

McLaren Formula–1-es autó
A pofás kis menyecske

És nem csak ez a bája neki. 5000 cselédje hat különböző munkaterületen dolgozik folyton-folyvást. Bele értve ebbe az autóipart, a legjobb minőségű sportparipákat, a marketinget és a versenyzést.

De, ami az egyik legfontosabb, hogy még elektromos masinériákkal is foglalkozott már. Van neki ugyanis egy plug-in hibrid P1 hypercarja, és egy saját fejlesztésű megoldása, amivel a mozgási energiát felhasználva tudja tölteni a F1 akkumulátorokat, Kinetic Energy Recovery System néven.

A házasság pedig nem kellene, hogy tönkretegye az életét. Nem muszáj felvennie az Apple-né nevet, csinálhatná a dolgait ugyanúgy továbbra is, ahogy a Beats (a legény egy korábbi afférja) is fejlesztgeti és árulja saját nevén termékeit, azután is, hogy viszonya lett az Apple-lel.

Mindent egybevetve, annyi mérnöki előnyre tehetne szert az almásherceg, amit saját maga éveken át tartó kemény munkával tudna csak megszerezni.

Végül a bölcs úgy összegezte beszédit, hogy ha az Apple a nulláról kezdené az autóépítést, valószínűleg pont olyan céget csinálna, mint a McLaren. Az hasonlatos ugyanis az elveihez a legjobban. És bár azt nem tudja, hogy végül létrejön-e a frigy, de ha az Apple autógyártós asszonykát keres, a McLarennél jobban hozzá passzolót ugyan nem találhatna kerek e világon.

McLaren autók

Ez volt hát a mese vége, aki nem hiszi járjon utána, vagy várjon még pár évet, amíg valamelyik eshetőség be igaznak nem bizonyul. Jó éjszakát, gyerekek!

Forrás: Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!