imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A mesterséges intelliencia már a szelfikben is visszaköszön


Új alapokra helyeződhet a szelfik szerkesztésének művészete. Az Adobe és a Cornell Egyetem már gőzerővel dolgozik az MI megoldáson, ami könnyebbé tehetné a dolgunk.

Egy kis retusálást használni ma már egyáltalán nem újdonság, ahogy az sem, hogy egy-egy kiterjesztett valóság (AR) megoldással már szinte bármelyik app azonnal cuki kisállatokká (vagy animojikké) varázsolhat. Az Adobe azonban most egy olyan lehetőségen dolgozik, ami a mesterséges intelligenciát segítségül hívva, egészen új irányba nyit a fotók utómunkázása terén.

A tavaly bemutatott Adobe Sensei keretrendszer olyan mesterséges intelligencia (MI) és deep learning eszköz, ami minden képet ki tud elemezni, mielőtt megkezdődne annak szerkesztése. És tekintve, hogy milyen gyors léptékben fejlődik a mesterséges intelligencia az ilyen és hasonló képszerkesztési funkciók is egyre pontosabban működnek.

A Cornell Egyetemmel összefogásban kutatásba kezdtek, és ki is dobtak egy Deep Photo Style Transfer névre kereszteltelt kísérleti appot. Ez az app különböző képeket elemez ki alaposan, majd igény szerint ötvözi őket. A fenti videó zseniálisan mutatja be, hogy a mindennapi használat során hogyan működne az automata szerkesztés és maszkolás saját szelfijeink szerkesztgetése során.

Mivel a funkció még jelenleg bőven a kísérleti fázisban van, így mobilon is be kell érnünk a Photoshop Fixben elérhető intelligens megoldásokkal. Az Adobe azonban nem arról híres, hogy félne az asztali applikációk funkcióit átültetni a mobil verzióba. A legtöbb asztali alkalmazásokban elérhető toolt már lassan be is csepegtették a mobil appokba, így hamarosan ezt a funkciót is kézhez kaphatjuk.

Az Adobe korábban megjelenet videójában bemutatott, Select Subject névre hallgató funkció szintén mesterséges intelligencián alapszik és legkorábban az asztali verzióban lesz elérhető. Az Adobe Sensei működtette tool intelligensen értelmezi a képet. Ennek segítségével könnyen kijelölhetjük a fő objektumokat, mivel a mesterséges intelligencia már analizálja és felismeri, mi micsoda a képen.

A funkció a következő Photoshop CC-ben már elérhető lesz, és csak idő kérdése, mikor érkezik meg mobil eszközökre is.

Forrás: Engadget, AppleInsider

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!