imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mesterséges intelligencia funkcióval frissült a Photoshop


Egy mobileszközökre fejlesztett funkció köszön vissza az Adobe professzionális képszerkesztő szoftverében. A Photoshopban egy okos kijelölő eszköz kapott helyett, ami működik. Többé-kevésbé.

Nyugi, nem ezt a nevet kapta a keresztségben, egyszerűen csak Tárgy kijelelölő eszköznek nevezték el. Ennek segítségével egy kattintással kijelölhetjük az előtérben lévő témát a háttérről. Ezt az Adobe Sensei keretrendszer teszi lehetővé, amit a cég a Cornell Egyetem MI kutatásait felhasználva fejleszt, eddig elsősorban mobilalkalmazásokhoz.

A szoftver alaposan kielemzi a beimportált fényképet, ami olyan folyamatokat automatizál, amik korábban csak a profi felhasználás játékszerei voltak. Mint például retusálás, maszkolás és egyéb alapműveletek. Az Adobe néhány éve kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ezek akár egy kattintással elérhetőek legyenek mobileszközökön is.

Mára pedig olyan szintre ért a fejlesztés, hogy a Photoshop legfrissebb verziójába is implementálták. Persze, ne várjunk csodát, ez egy kezdeti fázisban lévő szolgáltatás, ami nem működik hajszál pontosan. Arra viszont bőven jó, hogy a Tárgy kijelölő eredményét finomítsuk tovább, ami korábban csak a színek és kontrasztok eltolásával volt lehetséges.

Ebből is látszik, hogy míg korábban a professzionális területeken elért eredmények nyitottak új lehetőségeket a konzumer piacon, addig manapság olyan mértéket öltött az átlagfelhasználás a high-tech világban, hogy az ilyesfajta egyszerűsítő kezdeményezések visszaköszönhetnek akár a digitális művészek eszközeiben is.

A Photoshop CC 19.1-es verziója emellett most már egyedileg méretezi a nagy felbontású megjelenítők felületét és pár egyéb újdonsággal is frissült. Mint a Microsoft Dial használatának tökéletesítése és a Kijelölő és maszkoló eszköz pontosítása.

Forrás: Adobe és Engadget

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!