imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

A mesterséges intelligencia már az idióta szórakozásaink is elveszi


Szeretted a keresd Waldót játékot? Még jó is vagy benne? Ne vedd a szívedre, de mindig van a világon egy robot, ami jobb nálad…

Oké, levertek minket sakkban. Jó, már Góban is ők a királyok. Ezt még benyeltük. Ahogy lassan azzal is kezdünk megbarátkozni, hogy a jövőben egyre több klasszikus munkahely fog megszűnni nekik köszönhetően. De az, hogy már a legidiótább szórakozásainkban is megpróbálnak bealázni, már tényleg sok.

Keresd Waldót megvan? Ha nincs, akkor röviden: a játék lényege, hogy van egy nagyobb rajzolt kép, telis-tele emberekkel. De vagy több százzal. Egy közülük pedig Waldo, egy piros-fehér csíkos szerkóban nyomuló srác. Na, őt kell észrevenni a tömegben. Ennyi. Ugye, hogy nem egy olyan dolog, amit feltétlen el kell venni az emberiségtől?

Jó szórakozást!

Ezeknek a szemtelen robotoknak azonban semmi nem elég. Itt van ez a Raspberry Pi vezérelt, uArm Swift Pro kezű, Vision Camera Kit szemű, Google’s AutoML Vision agyú tákolmány, ami akármennyire is szánalmasan néz ki, milliószor ügyesebb lesz a játékban, mint te valaha. A szerkezet pontossága 95% fölötti, szóval még csak azzal se lehet vádolni, hogy vaktában lövöldöz.

Elkeserítő! Mi lesz a következő, a kenyér?

Forrás: The Verge

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!