imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A mesterséges intelligenciának jelentős befolyása lesz a gazdaságokban


2035-re példátlan növekedést hozhat a mesterséges intelligencia és egyre fontosabb kérdéssé válik a világot vezető nagyhatalmak számára. Az Egyesült Királyság kormánya által kikért jelentés szerint 20 éven belül 837 milliárd dollárral fog növekedni a gazdaságuk. A hatékonyság növelése megállíthatatlan, de hol van még a vége?

Bár a technológia fejlődését általában csak a minket körülvevő kütyük szintjén érzékeljük, óriási hatással van a háttérfolyamatokra. Egy jelentés szerint 2035-re 837 milliárd dollárral, azaz körülbelül 211 000 milliárd forinttal fog növekedni az Egyesült Királyság gazdasága köszönhetően a személyre szabott szolgáltatásoknak, az egészségügyi ellátás javulásának és a mesterséges intelligencia széleskörű elterjedésének. Utóbbi teszi lehetővé a források minél hatékonyabb felhasználását is.

Ez persze nem hullik egyik ország ölébe sem, a folyamatos kutatás és fejlesztés fenntartása és a cégek automatizációjának elősegítése nagy mértékű befektetést igényel. Az Egyesült Királyság jelenleg a vezető országok között szerepel mesterséges intelligenciát tekintve: jelenleg óriási a versenyfutás a technológiában azért, hogy minél szélesebb körben tudják kihasználni az előnyeit. A mesterséges intelligencia mellett további fontos tényező a robotika, az intelligens energia és az 5G hálózatfejlesztés.

Az előrejelzés azt is tartalmazza, hogy a pozíció megtartásához az iparnak is segítenie kell hangsúlyosabbá tenni a mesterséges intelligencia jelentőségét az oktatásban, annak érdekében, hogy minél több szakember részese lehessen a növekedés elősegítésének. Ez a lépés önmagát generálja, hiszen minél több munkaerő jut erre a területre, annál több vállalat képes hatékonyabb termelést végezni, így 2035-re a kis- és középvállalkozások is, fel tudnának fejlődni optimalizáltságban, nem csak az óriások.

Forrás: Bloomberg

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!