imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mesterséges intelligenciával a meztelen fotókért!


Eljött hát ennek is az ideje. Most, hogy több mint egy éve veletek vagyok, úgy érzem, beszélnünk kell kicsit intimebb témákról is. Kezdjük például egy alkalmazással, ami az iOS 11-es CoreML segítségével kiszűri a szenzitív fényképeket a telefonodon, majd egy biztonságos helyre rejti őket.

Egyszer egy bölcs ember azt mondta: onnan lehet tudni, hogy valami igazán a popkultúra része, hogy valamilyen úton-módon leszivárog a felnőtt filmek és az erotika világába, akár egy feldolgozás, akár egy tematikus jelenet, akár valamilyen segédeszköz erejéig. Nos, a CoreML-nek, az Apple most nyáron bemutatott gépi tanulásos frameworkjének csak pár hónapba telt, mire eljutott erre a szintre. Íme a Nude: The sexiest app ever, amely garantáltan minden nude fotó készítő kedvenc alkalmazása lesz.

Nem kell különösebben komoly matek ahhoz, hogy sejteni lehessen: az egyre jobb kamerák és az egyre elterjedtebb online csevegő szolgáltatások kombinálása az alapvető emberi szükségletekkel és vágyakkal hamar el fog vezetni az explicit, személyes, otthon készült médiatartalmak virágkorához. Azt a kérdést most inkább ne is feszegessük, hogy ez mennyiben erkölcsi romlás vagy sem. Azt viszont a híres fappening után pár évvel talán nem kell különösebben bizonygatnom, hogy bőven hordoz magában veszélyeket a kapcsolattartás ilyen formája.

Még, ha nem is úgy fest a helyzet, mint ahogy egy másik nagyon bölcs mondás tartja a felnőtt filmekkel kapcsolatban, hogy “mindenki csinálja, csak senki nem vallja be”, kétségtelen, hogy nagyon elterjedt az ilyen jellegű intim képek készítése. Lehet, hogy te nem csinálod, de biztos nem kellene messzire menned az ismeretségi körödben, hogy találj valakit, aki igen. Sőt, nem akarok megijeszteni egy kamasz gyerekes szülőt sem (főleg nem a lányos apukákat), de a tizen- és huszonévesek körében valószínűleg még elterjedtebb ez a civilizációs népszokás. Mit van mit tenni, vigyázni kell.

Ebben segít a Nude, amelyet Jessica Chiu és Y.C. Chen a Kaliforniai Egyetem, Berkeley két (21 éves) hallgatója fejlesztett egy kis csapattal a hátuk mögött. Sokat elmond a helyzetről a két fejlesztő beszámolója, akik amikor egy konferencián bemutatták az alkalmazást, sorra kapták az érdeklődő kérdéseket, amelyek mind így kezdődtek: “Bár nekem nincsenek meztelen képeim a telefonomon, de mesélnétek kicsit többet?” Persze különféle Vault alkalmazások már évek óta léteznek, de ennél kifinomultabb megoldás talán még sosem született. Már csak azért sem, mert a Nude az iOS 11-gyel bemutatott CoreML mesterséges intelligencia frameworköt használja az érzékeny tartalmak felismerésére.

Az alkalmazás működése nagyon egyszerű. Elindítod az appot, beállítasz egy jelkódot (ezután akár a Touch ID-t is használhatod majd az autentikációra), majd megvárod, hogy az algoritmus végigböngéssze a fotókönyvtáradat. Ha olyan képet talál, melyről úgy ítéli meg, hogy jobb lenne, ha csak te látnád, automatikus elzárja a csak jelkóddal megnyitható alkalmazásba. Annak érdekében, hogy a képek máshol ne bukkanjanak fel, felajánlja a lehetőséget, hogy kitörli őket az iCloudból és a telefonról, sőt, még arra is figyelmeztet, hogy a nemrég törölt mappából is távolítsd el azokat (ezt csak manuálisan lehet megtenni).

Ha már telepítve van az app, akkor az újonnan készült képeket is automatikusan figyelni fogja majd, illetve arra is van lehetőséged, hogy rögtön az alkalmazásba készíts médiatartalmakat. Másik szuper funkció, hogy minden helytelenük begépelt jelkód után készít egy képet az előlapi kamerával, így könnyedén megtudhatod, ki kíváncsiskodott a pikáns részletek után.

Az adatbázist, amiből az algoritmusok tanultak, eleinte open-source adathalmazokból próbálták összerakni, de a végeredmény meglehetősen pontatlan lett, különösen a színesbőrő embereket ábrázoló képeknél. A pontosság kedvéért tehát kénytelenek voltak felküldeni az MI-t különböző “népszerű videómegosztó oldalakra” (if you know what I mean), hogy onnan tájékozódjanak az emberi szaporodás biológiai vonatkozásairól. Azt nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de az app néha egészen meglepő fényképekre is bejelez. Például volt, akinek a kutyás fotóit zárta el, de inkább hagyjuk is a témát…

Persze a fokozott biztonság nem árthat. Inkább rejtsen el olyan képeket, amiket nem feltétlen kéne, minthogy bennmaradjon olyan, amit nem szívesen mutogatnál másoknak. Maguk a fejlesztők is elismerték, hogy van még mit finomítani a dolgokon, mindenesetre már így is egy abszolút használható appról van szó, ami túlmutat egy egyszerű techdemónál.

Aki amiatt aggódna, hogy az app használatával végsősoron egy külső fejlesztő lelkiismerétre bízza, hogy az mit kezd az intim fotóival, megnyugodhat. Az elemzett képek ugyanis soha nem kerülnek a Nude-hoz. Ez a CoreML-nek köszönhető, hiszen a framework lehetővé teszi, hogy a gépi tanuláson alapuló intenzív folyamatok (például a képfelismerés) közvetlenül a készüléken játszódjanak le, anélkül, hogy bármilyen szerverre el kellene küldeni az alapanyagot elemzésre.

A Nude egyelőre csak fényképeket tud automatikusan felismerni, de manuálisan videókat is hozzáadhatunk, meg persze tetszőlegesen más képeket is. Például jól jöhet, ha mondjuk a személyi igazolványunkról készült fotókat jobb szeretnénk nagyobb biztonságban tudni. A szolgáltatás 30 napig ingyenesen kipróbálható, utána 0,99 dollárt havidíjat kell fizetnünk a használathoz.

Tudom, hogy senkinek nincs rá szüksége, de azért itt hagyok egy App Store-os linket: Nude: The Sexiest App Ever

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!