imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi az Apple ID-m?


Rendszeres, visszatérő kérdés: mi az Apple ID-m? Rutinosabbak már valószínűleg mosolyognak ezen a kérdésen, pedig az mégsem annyira egyértelmű, mint aminek látszik.

Az elmúlt években elszaporodtak a családban az iPhone és iPad felhasználók (köszi iPhone SE és olcsó iPad). Ezzel együtt exponenciálisan nőttek azok a fajta kérdések, amilyen a címben is szerepel. A kérdés jogos: mi az Apple ID-m?

Nos, először is tegyünk különbséget az Apple ID és az iCloud fiók között. Legegyszerűbben körbeírva előbbi a vásárlásokhoz használt fiókunk (App Store, iTunes Store), utóbbi pedig az internetes szolgáltatásokhoz tartozik, mint a Mail, iCloud Drive, Notes, Messages, FaceTime, stb.

Ez a furcsa megoldás a régi MobileMe korszak hagyatéka és nem csoda hogy zavart okoz a fejekben, hiszen a legtöbb felhasználó Apple ID-ja @icloud.com-ra végződik. De akkor honnan tudjuk, hogy mi az Apple ID-nk. Ezt több helyen is ellenőrizni tudjuk.

iPhone-on vagy iPaden legegyszerűbb, ha a Beállításokba navigálunk és felül rákoppintunk a fiókunkra. A nevünk alatt máris megtaláljuk az Apple ID-nkat. Ha a Beállítások főmenüjében az iTunes & App Store opcióig görgetünk ott ugyanezt fogjuk találni. Ugyanígy az Üzenetekben is a küldés és fogadás beállításainál, sőt a FaceTime-ban is megkereshetjük.

Az könnyen előfordulhat, hogy az Apple ID és iCloud fiókunk látszólag megegyező, hiszen ugyanazt az e-mailt használhatjuk mindkettőhöz. Szerintem ez a legegyszerűbb, hiszen mindegy hogy melyikre van szükségünk, mindig ugyanazt az e-mailt és jelszót adjuk meg. Amit viszont érdemes észben tartani az az, hogy két külön fiókról beszélünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!