imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Mi kell egy szuper fotóhoz vagy egy menő dokumentumfilmhez? Egy iPhone


Na meg egy tonna tehetség és kreativitás, amiből meg is oszt velünk pár tippet a világhírű fotós. De láthatsz a cikkben rakottszoknyás hegyi pankrátorokat is!

Elértünk abba a korba, ahol már a zsebedben hordott telefonnal is készíthetsz profi fotókat, akár videókat, és magában a készülékben meg is szerkesztheted az egészet.

A kanadai születésű Christopher Andersonról nem túlzás azt állítani, hogy igazi sztár a fotós világban. A National Geopraphicnek és a New York Times magazinnak is dolgozó Anderson számára a legnagyobb hírnevet az hozta, amikor 2000-ben a Karib térségben elsüllyedt az őt és 44 Haiti menekültet szállító hajója, amin épp az Egyesült Államokba szerettek volna menekülni. Az erről készült felvételeiért Robert Capa aranyérmet kapott. Ezen a linken megtekinthetitek néhány képét.

Most az Apple legújabb videójában, ami az iPhone-nal készült (Shot on iPhone) sorozat része, megmutatja, hogyan is dolgozik. A várost járva elsősorban a fényekre, az érdekes fénytörésekre és kompozíciókra fókuszál. Azt is láthatjuk, hogyan lehet beletenni egy-két profinak ható csavart olyan eszközökkel, mint a zsebünkben lapuló kulcscsomó vagy a kezünkben fogott műanyag palack.

Fantasztikus látni, ahogy a semmiből készít olyan képeket, amik egy kiállításon lóghatnak. És mindezt magában a telefonban szerkeszti, a gyári appban. Vagyis erre te is képes vagy, ha kisétálsz az utcára egy modellel. A lényeg a videó alapján, hogy sokat kísérletezz!

Ha már rákaptál így a nyári melegben a szép képekre, ajánlanék egy videót a Las Cholitas Voladorasról, vagyis a bolíviai nőkről, akik rakottszoknyában pankrációznak a hegyekben. Természetesen ez a film is iPhone-nal készült:

Itt a hogyan készült is hozzá. Azért az elég ijesztő, ahogy a ringből ugrálós jeleneteknél bevállalta a földön fekvő szerepet a művész… A fenti videó megnézése közben az tűnt fel, mintha nem használt volna stabilizátort, és a werkfilmben láthatjuk is, hogy mindössze egy nagyobb optikát tett az iPhone-ra, más hardver nincs is.

Ha ti is készítetek mindennapi tárgyak segítségével hasonló képeket (vagy videót a bírkozó asszonykórusról), osszátok meg velünk is a hozzászólások között!

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!