imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Mi kell egy szuper fotóhoz vagy egy menő dokumentumfilmhez? Egy iPhone


Na meg egy tonna tehetség és kreativitás, amiből meg is oszt velünk pár tippet a világhírű fotós. De láthatsz a cikkben rakottszoknyás hegyi pankrátorokat is!

Elértünk abba a korba, ahol már a zsebedben hordott telefonnal is készíthetsz profi fotókat, akár videókat, és magában a készülékben meg is szerkesztheted az egészet.

A kanadai születésű Christopher Andersonról nem túlzás azt állítani, hogy igazi sztár a fotós világban. A National Geopraphicnek és a New York Times magazinnak is dolgozó Anderson számára a legnagyobb hírnevet az hozta, amikor 2000-ben a Karib térségben elsüllyedt az őt és 44 Haiti menekültet szállító hajója, amin épp az Egyesült Államokba szerettek volna menekülni. Az erről készült felvételeiért Robert Capa aranyérmet kapott. Ezen a linken megtekinthetitek néhány képét.

Most az Apple legújabb videójában, ami az iPhone-nal készült (Shot on iPhone) sorozat része, megmutatja, hogyan is dolgozik. A várost járva elsősorban a fényekre, az érdekes fénytörésekre és kompozíciókra fókuszál. Azt is láthatjuk, hogyan lehet beletenni egy-két profinak ható csavart olyan eszközökkel, mint a zsebünkben lapuló kulcscsomó vagy a kezünkben fogott műanyag palack.

Fantasztikus látni, ahogy a semmiből készít olyan képeket, amik egy kiállításon lóghatnak. És mindezt magában a telefonban szerkeszti, a gyári appban. Vagyis erre te is képes vagy, ha kisétálsz az utcára egy modellel. A lényeg a videó alapján, hogy sokat kísérletezz!

Ha már rákaptál így a nyári melegben a szép képekre, ajánlanék egy videót a Las Cholitas Voladorasról, vagyis a bolíviai nőkről, akik rakottszoknyában pankrációznak a hegyekben. Természetesen ez a film is iPhone-nal készült:

Itt a hogyan készült is hozzá. Azért az elég ijesztő, ahogy a ringből ugrálós jeleneteknél bevállalta a földön fekvő szerepet a művész… A fenti videó megnézése közben az tűnt fel, mintha nem használt volna stabilizátort, és a werkfilmben láthatjuk is, hogy mindössze egy nagyobb optikát tett az iPhone-ra, más hardver nincs is.

Ha ti is készítetek mindennapi tárgyak segítségével hasonló képeket (vagy videót a bírkozó asszonykórusról), osszátok meg velünk is a hozzászólások között!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!