imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi köze a görög mitológiának az Apple állítólagos autójához?


Az autóiparban többen nyílt titokként kezelik, hogy az Apple az autógyártás felé kacsingat. Az biztos, hogy Tim Cook is elég sejtelmesen nyilatkozott ezzel kapcsolatban, és az is biztos, hogy az Apple több titokzatos épületet is bérel a kaliforniai Sunnyvale-ben, ezekben pedig állítólag az Apple Caron dolgoznak.

Hónapok óta hallani híreket arról, hogy az Apple nagyon ügyködik valami Sunnyvale-ben, a nagyjából 140 ezer lakosú kaliforniai városban, mely kb. 10 percnyi autózásnyira van a jelenlegi főhadiszállástól. Legutóbb kiderült, hogy legalább négy épületet bérel illetve vásárolt meg az Apple a településen, most pedig a Silicon Valley Business Journal további érdekességeket is megtudott, miután kikért pár dokumentumot a helyi hatóságoktól.

Azt régóta hallani, hogy az autós fejlesztések kódneve a Project Titan, de úgy tűnik, az Apple nem csak ebben az esetben nyúlt szívesen a görög mitológiához. Néhány hónapja lehetett a helyi lakosok panaszairól olvasni, akik szerint rendszeresen zavaró motorhangok zúgnak fel az egyik Apple által használt épületből. Most kiderült, hogy ezt a létesítményt az Apple Rhea néven tartja nyilván, aki egy női titán, nem mellesleg Zeusz anyja. Az alaprajzokon több, autókkal kapcsolatos kifejezés is feltűnik, például a kenőolaj árok, kerékszerelő, kerékszenzor és kerékkiegyensúlyozó.

A Rhea névre keresztelt épület.
A Rhea névre keresztelt épület.

Ha már Rhea, itt van Zeusz is, így nevezik ugyanis azt a 27 ezer négyzetméteres komplexumot, amit tavaly vásárolt meg az Apple Sunnyvale-ben. Ide „ideiglenes laboratóriumot” telepített az Apple, és részletesen leírják azt is, hogy hogyan építenek olyan kerítést, ami megakadályozza a rálátást a parkolóra.

Zeusz – az Apple pontosan leírta, miből építik fel a nem éppen esztétikus kerítést.
Zeusz – az Apple pontosan leírta, miből építik fel a nem éppen esztétikus kerítést.

Haladjunk tovább a családfán, hiszen Athénéről is elneveztek egy épületet, aki Zeusz lánya. Erről egyelőre nem lehet tudni, hogy mire használják majd, az viszont biztos, hogy korábban félvezetőgyárként működött. A Pegazus nevű épület belsejét teljesen átalakították, tesztlabort és gépészetet alakítanak ki benne. Végül pedig elérkeztünk a 10 ezer négyzetméteres Medúzához, talán ez a legérdekesebb. Olyan feliratú szobák találhatók benne, mint például a „résztvevő tesztelés”, „szemkövetés”, „látás labor”, „festőműhely” és „fém / megmunkáló szoba”. A görög mitológiában egyébként Pallasz Athéné pajzsát Medúza feje díszíti. A többi épület elnevezése már kicsit kilóg a sorból: Magnolia, Aria és Corvinus(!).

Athéné korábban a Maxim félvezetőgyáraként üzemelt.
Athéné korábban a Maxim félvezetőgyáraként üzemelt.

A Silicon Valley Business Journal tehát alaposan körbejárta a témát, és ezek alapján tényleg egyre gyanúsabb, hogy valamilyen autóval vagy autógyártással kapcsolatos projekten ügyködik az Apple. Persze az egyáltalán nem biztos, hogy ebből valaha is lesz termék – erre Tim Cook is célzott – ha mégis, akkor is 4-5 évet kell várnunk rá. Egy ekkora volumenű fejlesztést azonban aligha tudnak teljesen titokban tartani addig.

Az épületek elhelyezkedése Sunnyvale-ben és környékén.
Az épületek elhelyezkedése Sunnyvale-ben és környékén.

Korábbi cikkeink Apple Car témában »

Forrás: MacRumors. Képek: Silicon Valley Business Journal.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!