imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi lehet igaz az iPhone 7 pletykákból?


Noha csupán pár hónappal vagyunk túl az iPhone 6s megjelenésén, máris záporoznak a pletykák és találgatások az ősszel megjelenő iPhone 7-ről. Nézzük meg, mi lehet igaz ezekből.

Az iMagazin mottója, hogy nem írunk kamu híreket és pletykákat, de fontosnak tartjuk néha összeszedni, hogy a különböző blogokban keringő kattintásvadász híreknek mekkora a valóságtartalma. Az iPhone 7 kapcsán elég sok pletyka kering, ezeket vesézzük ki az alábbi cikkben, és legjobb tudásunk szerint megpróbáljuk elemezni, hogy mennyi lehet a valóságtartalma ezeknek a híreknek.

Új dizájn?

Az iPhone 7 megjelenése ősszel várható. Egészen biztos, hogy teljesen új dizájnnal érkezik, és erősebb processzort is kap majd. Elképzelhető, hogy az iPad Próban megismert A9X proci dolgozik majd benne, de sokkal valószínűbb, hogy a TSMC által gyártott új generációs A10 chip lesz majd felelős a sebességért.

Lelkes rajongó iPhone 7 koncepciója, de nem ilyen lesz.
Lelkes rajongó iPhone 7 koncepciója, de nem ilyen lesz.

4 hüvelyk?

Egészen biztos az is, hogy megmarad a 4,7 és az 5,5 hüvelykes modell és ezek mellé érkezhet egy 4 hüvelykes kijelzővel rendelkező készülék. Ez utóbbi egyáltalán nem 100 százalék, eddig csak pletyka szinten létező termékről beszélhetünk. Voltak hírek arról is, hogy már tavasszal érkezik, de mi ezt nem tartjuk valószínűnek. Természetesen az is kérdéses még, hogy egyáltalán lesz-e kisebb iPhone a kínálatban, de logikusan végiggondolva az iPhone 5s várható őszi megszűnése miatt esélyes, hogy az Apple bemutat egy, az 5s helyére szánt kisebb kijelzős készüléket. A témáról itt írtunk bővebben.

iphone7mockup-1

256 GB?

Nemrég az egyik kínai oldalról érkezett egy hír, miszerint az iPhone 7 (Plus?) elérhető lesz 256 GB tárhellyel is. Akár igaz is lehet a hír, mi erősen bízunk benne, hogy az iPhone 7 bemutatásakor végre megszűnik a 16 GB-os modell. Az biztos, hogy egy 64-128-256 GB-os termékvonallal nagyon boldogan kiegyeznénk.

256gb
Az Apple helyében ezt meglépnénk.

Vezeték nélküli töltés.

Ez tipikusan olyan pletyka, ami minden évben felmerül, de eddig csak az Apple Watch-ban valósult meg. Az iPhone 7-ben megjelenő vezeték nélküli töltésre sem látszik nagyobb esély, mint korábban. Egyelőre csak kétes szavahihetőségű források számoltak be erről, és ha belegondolunk, hogy milyen kompromisszumokkal jár ennek a megvalósítása, akkor inkább a nem valószínű kategóriába sorolhatjuk ezt a hírt. Mivel sokkal valószínűbb, hogy az iPhone 7 vékonyodik majd, és talán még nagyobb akkumulátort is kap, elég valószínűtlen, hogy az indukciós töltéshez szükséges alkatrészt is sikerül belepasszírozni a készülékbe. Ugyebár ehhez a fajta töltéshez egy rézhuzalból készült elég nagy kiterjedésű tekercset kell használni a házban, ez viszont növeli a készülék súlyát és helyet is igényel. Bár a Samsungnak sikerült megoldania a problémát, kérdéses, hogy az Apple akar-e ezzel küzdeni.

iPhone-6-Awesome-Concept-Shows-Wireless-Charging-and-iView-Case-449585-2

Eltűnik a 3,5mm-es Jack?

Jöjjenek a durvább hírek. Már több forrás is megerősítette, hogy az Apple megválik az iPhone-okban jelenleg megtalálható 3,5 mm-es jack-csatlakozótól, vagyis a hagyományos fülhallgató kimenettől. Fontos megjegyezni, hogy ez egyáltalán nem biztos, viszont november óta több különböző forrásból is előkerült a téma. Állítólag azért lépné meg a csatlakozó elhagyását az Apple, hogy még vékonyabb készüléket tervezhessen, illetve vízállóbb lehessen az iPhone. Ha igaz a hír, biztosak vagyunk benne, hogy a legnagyobb felháborodást kapják majd a nyakukba. Az sem segít majd a dolgon, ha az iPhone házának vékonyítása miatt lépik meg a jack-csatlakozó elhagyását, mert elég jól látszik a tesztekből és a vásárlói véleményekből, hogy a felhasználók nem vékonyabb, hanem nagyobb üzemidővel rendelkező készüléket szeretnének. Persze az Apple-t mindig is hidegen hagyta, hogy mit szeretnének a vásárlók, de a jack-csatlakozó elhagyása egy kis vékonyítás érdekében már nem is bátor, hanem öngyilkos lépésnek tűnne. Ha azért tüntetnék el a csatlakozót, hogy vízálló legyen a készülék, talán jobban megmagyarázná ezt a lépést, de az Apple Watch-ot sem hirdetik vízállóként annak ellenére, hogy gyakorlatilag az. Ezt a pletykát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, várni kell az első kiszivárgott iPhone 7 alkatrészekre, hogy kiderüljön, igaz-e a pletyka. Korábban már foglalkoztunk ezzel a lehetőséggel bővebben, ide kattintva olvashatjátok el, ha esetleg lemaradtatok róla.

iPhone_7_concept_back

Most, hogy rajzoltam egy iPhone 7 koncepciót, egészen megkedveltem. Azért lenne előnye a jack-csatlakozó megszűnésének. Például ilyen szép szimmetrikus és letisztult lehetne az iPhone 7 alsó része, még több hangszóró nyílással és dual mikrofonnal.

OLED?

OLED kijelző érkezéséről is olvashattunk már, de ezeket a pletykákat hamar cáfolták beszállítói források. Egyelőre csak arról van szó, hogy az Apple tárgyalásokat folytat OLED kijelzők szállításáról a Samsunggal és az LG-vel. Bár az Apple Watch-ban OLED kijelző található, gyakorlatilag 100 százalékos bizonyossággal kijelenthetjük, hogy az iPhone 7 nem OLED kijelzővel érkezik majd.

3D Touch

Nemrég érkeztek hírek egy továbbfejlesztett 3D Touch kijelzőről is, de azon kívűl, hogy fejlesztik tulajdonképpen semmit nem tudunk.

Kamera

A kamerával kapcsolatban is felröppent több találgatás. Ezek arról szólnak, hogy az iPhone 7 dupla kamerát kaphat, 3D-s lehetőségekkel. John Gruber már 2014-ben arról írt, hogy forradalmi kamera lesz az iPhone 6s-ben, de végül csak a Live Photo-t kaptuk, meg kicsit több megapixelt. Ebből is látszik, hogy még a nagy nevű újságírók is gyakran tévedhetnek. Természetesen abban azért biztosak lehetünk, hogy az iPhone 7 kamerája fejlődik majd az iPhone 6s-hez képest, ehhez nem kell nagy jóstehetség. Viszont valószínűleg csak az őszi bemutatón fogjuk megtudni, hogy valójában milyen új technológiák debütálnak majd az Apple készülékében.

3dcamera_iPhone6s

Egyelőre ezek a legfontosabb hírek amik szerte az interneten keringenek, pár hónap múlva már biztosabban lehet majd tippelni, hogy melyek azok az újdonságok amik meg is valósulnak az iPhone 7-ben. Az biztos, hogy a fent említettek közül nem minden valósul majd meg.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!