imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mit várunk szeptember 9-re? Íme négy vélemény.


Mindjárt itt van szeptember 9. és az Apple következő termékbemutató eseménye. Ahogyan azt a WWDC esetében is tettük, virtuálisan összeültünk, és mindenki leírta, hogy mit is vár a Flint Centerben tartandó bemutatóról. Következzenek az iMagazin szerkesztőségének tippjei!

Anna

 

iPhone 6
Ugyan már rengeteg részlet kiszivárgott, szerintem még így is fognak minket meglepetések érni. Már nagyon várom, hogy milyen lesz pontosan a készülék, hogy Handras szavaival éljek, szerintem „instant get” lesz. :D Kicsit a mérettől félek ha valóban 4,7”-es lesz a kijelző, mert picik a kezeim, de visszagondolva az iPhone 5 is fura volt eleinte, most meg tök természetes.

iWatch
Ennél igazából abszolút nincsenek nagy elvárásaim, ezért biztosan le leszek nyűgözve. Ha pedig fitnesz funkciókat is beleépítenek, akkor remélem minél hamarabb be fogok tudni szerezni egyet magamnak. :P

Szoftverek
iOS 8 + Yosemite – ezeknél gondolom a WWDC-hez képest hű de nagy újdonságok nem lesznek, de ahogy a bétáknál láthattuk, finomítottak rajtuk. Én iOS 8-nál legjobban a HealthKit-re és a Family Sharing-re vagyok kíváncsi.


 

Bence

 

Arra számítok, hogy bemutatnak valamilyen viselhető egészségügyi terméket, ami folyamatosan méri majd a felhasználó egyes adatait. Konkrétan, a pulzus, a vércukorszint, a mozgásenergia és az alvásciklusok megfigyelésére számítok. Affelől vannak kétségeim, hogy végső soron óra formája lesz-e a terméknek, bár nyilván szinte mindegy, hogy konkrétan mutatja-e az időt.

Van egy olyan érzésem, hogy a HomeKit keretrendszert is demózni fogják, végre életszerűen, talán ebben is szerepe lesz az új hordható eszköznek, feltéve persze, hogy bemutatják azt. Szerintem a legvalószínűbb, hogy főként a HomeKit miatt épül az a hatalmas fehér valami.

Természetesen számítok az iPhone 6 bemutatására, ezzel kapcsolatban nagyon szeretném, hogy legyen belőle 4 hüvelykes készülék, de erre eddig gyakorlatilag semmilyen bizonyíték nem látott napvilágot.

Nagyon örülnék neki, ha frissítenék az Apple TV-t, és lenne rajta App Store. Elképzelhető, hogy ez a fejlesztés összefüggésbe hozható a HealthKit-tel, de egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy bármi változás történik Apple TV fronton.


 

Handras

 

Azt várom, hogy meglepjenek! Az iPhone 6-ról szinte mindent tudunk, már mindent megírtunk ezzel kapcsolatban itt az iMagazinon. Engem leginkább az érdekel amit még nem tudunk az új iPhone-nal kapcsolatban. Kamera, kijelző, üzemidő, NFC, ezekről csak homályos információkat hallottunk eddig, kíváncsi vagyok a nagy egészre egyben. Na meg persze az is érdekel, hogy mit mondanak majd a 4.7-es de méginkább az 5.5 inches modellek egykezes használatáról…

Mit várok még? Természetesen azt amiről két éve pletykálnak. Ha tényleg iWatch lesz (márpedig minden jel erre utal), akkor nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan alkotnak meg egy olyan okosórát, amit azonnal megvennék. Az ára nem érdekel, de ha bemutatják, akkor legyen olyan amiért hajlandó lennék sorba állni. Az a gond, hogy egyszerűen nem érzem szükségét egy ilyen órának. Számomra a legnagyobb kérdés, hogy az Apple tud-e akkorát innoválni az órapiacon, mint amekkora innovációt mutatott fel az iPhone bemutatásakor.

Az biztos, hogy valamilyen hatalmas dobásra készülnek, erre utal a meghívó, és persze a keynote helyszíne is, ezért ahogyan azt írtam az eléjén is, azt várom leginkább, hogy meglepjenek valamivel. Szerintem az utóbbi évek legjobb keynote-jára lehet számítani, kérdés, hogy vajon csak úgy érzi Tim Cook, hogy nagy dobásuk lesz, vagy tényleg így is lesz, és kedden felrobbantják az internetet.


 

Laci

 

iPhone 6
Itt semmi meglepetésre nem számítok sajnos. Nagyon sajnálom, hogy az utóbbi időben ennyire kiszivárog minden a bemutatók előtt, de hát ez a következménye annak, ha már a bemutató előtt el kell kezdeni gyártani a termékeket. Kétféle méretben érkezik az iPhone 6 (a névben egyébként nem vagyok biztos, 40% esélyt adok az „iPhone Air-nek”), 4,7″ és 5,5″. Marad a három szín, a dizájn a már korábbiakban megismert lekerekített lesz, kicsit lekerekített előlappal. Kapacitás terén szerintem bedobják a 128 GB-os verziót pluszba az eddigi három mellé, az árak kicsit emelkednek az összes modellnél. Zafír előlap nem lesz, NFC viszont igen.

iWatch
Még mindig csak 75%-ban vagyok biztos benne, hogy bemutatják, de ha igen, akkor nem számítok nagyon-nagyon kiemelkedő dologra. Valószínűleg szebb és jobb lesz, mint a piacon kapható okosórák, de nem olyan, hogy az államat a pincéből kelljen majd felhozni. Természetesen millió egészségügyi szenzor lesz benne, NFC, Bluetooth kapcsolat a telefonhoz, iPhone nélkül nem fog működni. A kijelző szerintem négyszögletes alakú lesz, hajlított, OLED, zafírbevonattal, esetleg kétféle méretben („női” és „férfi”). Mindenféle színeket és cserélhető karpántokat várok. Remélem, hogy Jony főleg ezen dolgozott az elmúlt hónapokban, mert kicsit olyan érzésem van, hogy az iPhone 6 tervezését kiadta valami beosztottjának. HealthKit, HomeKit, Siri persze lesz benne, vezeték nélküli töltés is. Az akksi max. 1 napot fog bírni, most jött ki a Moto 360, a tesztek azt mutatják, hogy max 1 napot bír, van aki napi kétszer tölti, szóval csodát nem érdemes várni. Ár: 400 dollár (itthon bruttó 120-130 ezer Ft körül).

Szoftverek
Semmi extra, iOS 8-at már ismerjük, természetesen ezzel érkezik majd az iPhone 6. Várok egy Apple TV frissítést, ahol bővítik a dobozka képességeit, talán integrálják a HomeKit rendszerbe. OS X Yosemite-ről nem fog szó esni.

Szolgáltatások
Bemutatkozik az Apple mobilfizetési rendszere, talán iWallet lesz a neve, de ki tudja. Azt elég valószínűnek tartom, hogy használni fogja az iPhone Touch ID-ját és az NFC-t, tehát valami PayPass-szerű megoldás lesz, azt tudjuk, hogy az Apple tárgyalt a bankkártyacégekkel. Szerintem iWatch-csal is működni fog. Emellett HomeKit és HealthKit demót várok, biztos beszéltek már gyártókkal lesznek termékek amik használják a rendszert.

Az Objektum
Szerintem ez részben egy bemutatóterem lesz, ahol a szerencsés kiválasztottak megtapizhatják a bemutatott termékeket. A másik részében pedig egy „30 éves a Mac” kiállítást tudok elképzelni.

Ti mire számítotok?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!