imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi lett veled, iPhone 9?


Hol vagy, merre jársz, hogy nézel ki, mikor jössz már? Megannyi kérdés, de válasz egy se. Nem véletlen, hiszen az iPhone 9 minden bizonnyal soha nem is fog létezni. Mutatjuk a lehetséges okokat.

Miután a hétvégén véglegessé vált, hogy az aktuális iPhone széria az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone X nevet kapja, különösen vártam a tegnapi bemutatót. Kíváncsi voltam, hogy mivel indokolja majd a 7s kihagyását az Apple, merthogy ugyebár az lett volna a soros. Azt még megértettük volna, ha az iPhone X-nél (amit idáig iPhone 8 néven emlegettünk) kihagy egy verziószámot, elvégre mégiscsak egy, “a következő évtizedet meghatározó” okostelefont mutattak be, azt nem lehet holmi ráncfelvarrásként emlegetni.

Aztán hiába meresztettem a szemem és hegyeztem a fülem. Az előadók minden további nélkül átsiklottak a kérdés felett, nem adtak semmiféle indokot az elnevezésre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mostani terminológia mögött egyáltalán nem volt semmiféle koncepció. Sőt, egy alaposan kitervelt marketing csel állhat a háttérben.

Időközben ugyanis a legnagyobb rivális Samsung beérte számozásban az Apple-t, jelenleg épp a Galaxy S8 és Note 8-at árulják és hirdetik mindenhol. Ezen számok mellett pedig a 7s nem nézett volna ki túl jól. Az Apple attól félt, ezzel azt fogja kommunikálni, hogy a Samsung készülékei akármilyen féle vagy fajta, de előnyben vannak az új termékekkel szemben. Mit van mit tenni, legyen akkor a 8 az 7s-ből. De mi a helyzet ezzel az X-szel?

Na ez az agyafúrtabb része a sztorinak. Ugyanis nem csupán azt kellett elkerülnie az Apple-nek, hogy az elnevezéssel a konkurencia alá lőjje be magát, hanem azt is, hogy ne teremtsen saját magának ellenpiacot. Nem hagyhatták, hogy az iPhone X agyonnyomja a 8-at, azonban mindeközben azt is jelezni kellett, hogy azért mégiscsak a csúcsmodellről van szó, ami kívül esik az eddigi palettán.

Erre lett megoldás az X. Bár ezt “ten”-nek, azaz tíznek ejtették a színpadon, tehát nem iksznek, ügyesen elkerülték a fenti problémát azzal, hogy római számot használtak. Az teljesen érthető, hogy sokkal rosszabbul nézne ki úgy a leosztás, ha egy iPhone 8 és egy iPhone 9 vagy 10 egyazon időben jelenne meg. Ezzel a megoldással viszont sikerült egyszerre az iPhone 8 fölé és egy másik tárgyalási dimenzióba is berakni a csúcsmodellt. Megmaradt a kecske és a káposzta is.

Pont mint a Windowsnál…

Forrás: The Verge

Tegnap rengeteg minden történt az Apple háza táján. Bemutatták az iPhone 8 és 8 Plus modelleket, az iPhone X-et, az Apple TV 4K-t és a harmadik generációs Apple Watch-ot is. Olvasd el az újdonságokat összefoglaló cikkeinket, hogy képben legyél a következő egy év slágertermékeivel.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!