imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi történt az értesítésekkel az iOS 11 alatt?


Kiálthat fel az egyszerű felhasználó, aki a tegnap vagy ma reggel felkészületlenül lefrissítette a telefonját, és most nem tudja, mit hol keressen. Aggodalomra semmi ok, mutatjuk a legfőbb újdonságokat, már ami az értesítéseket illeti.

Az Apple még az iOS 10-zel kezdte meg “A Nagy Lock Screen Átalakítási Terv” megvalósítását. Ennek fényében megszüntették a klasszikus Slide to Unlock metódust, és helyette egy sokkal egyszerűbb, kézreállóbb módszerre tértek át. Például a Raise to Wake segítségével gombnyomás nélkül megnézheted az üzeneteid, a Touch ID-vel csúsztatás nélkül beléphetsz a telefonba, ha pedig egy értesítést nyitnál meg, akkor is első körben csak az ujjlenyomat leolvasás lehetőségét kínálja fel a rendszer.

Az iOS 10-ben lefektetett alapok nem sokat változtak az iOS 11-ben sem, továbbra is egy egyszerű, intuitív értesítéskezelést tűztek ki célul a Zárolt képernyőn. A felület viszont kicsit megújult, és egyes értesítések elbújhatnak, ha nem foglalkozol velük. De ez nem jelenti azt, hogy örökre eltűntek.

  • Körülbelül a Lock Screen közepétől, az óra alól húzd felfelé az ujjad.
  • Ha voltak olyan értesítések, melyekre nem reagáltál és eltűntek, akkor itt fognak újra felbukkanni.
  • Minél tovább húzod az ujjad, annál régebbi értesítésekhez férhetsz hozzá.
  • Ha balról jobbra swipe-olsz egy értesítésen, akkor megnyithatod a küldő alkalmazást.
  • Ha jobbról balra csúsztatod el az ujjad, akkor pedig különböző műveleteket hajthatsz végre.
  • Végül pedig, néhány alkalmazás reagál 3D Touchos erős érintésre is.

A Lock Screen tehát hozzávetőlegesen maradt a régi, egy kis csavarral az értesítések körül, na meg egy (szerintem) sokkal szebb Touch ID bekérő ablakkal. Ezzel szemben a Notification Center alaposan átalakult. Szerencsére nem lesz nehéz megszokni az újdonságot, hiszen kinézetében és viselkedésében is lényegében egy teljes értékű Lock Screent kapunk. Balról jobbra csúsztatva (az értesítések elkerülésével) a Widgetekhez jutunk, jobbról balra pedig a kamerához. A többi pedig ugyanaz, mint amit fent leírtunk, annyi kivétellel, hogy itt alapértelmezetten látjuk majd az összes korábbi értesítést.

Forrás: Macrumors

Még javában tart a Back to School akció. Ha esetleg eddig kihagytátok volna, még mindig nem késő 12% kedvezménnyel beszerezni az áhított masinát.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!