imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mi történt a médiavezérlőkkel???


Persze a fő kérdés nem is ez, hanem hogy vajon miként állíthatjuk vissza a megszokott működést. Ezt mutatjuk most meg, egy csodálatos egyszerűségű kis program segítségével.

Számomra az egyik legjobb dolog a MacBook billentyűzetén a felső funkciósáv, amit az újabb MacBookokon a vitatott hasznosságú TouchBar váltott fel, de a lényeg ugyanaz: egy valóban hasznos billentyűket csoportosító, átgondolt koncepcióval működő gombsor. Ezek közül is a nagy favoritjaim a médiavezérlők. Szuper hogyha valaki hozzám szól, egy mozdulattal szüneteltethetem a lejátszást. A további előnyöket még hosszan sorolhatnám, de gondolom tudjátok miről beszélek.

Na most, az a nagy harcihelyzet, hogy a jól megszokott és szeretett működést az Apple a macOS High Sierrában megváltoztatta. Régebben ugye a rendszer elég jó érzékkel eltalálta, hogy mi a fő zeneforrás (iTunes, Spotify, VLC stb.) és elsődlegesen ezeket kezelték a gombok. A High Sierra óta viszont mindig a legutóbbi lejátszót vezérelhetjük, ide értve a Safari HTML5 lejátszóit is, például a Facebook videókat. Mondom mi a bajom ezzel:

Zenét hallgatsz Spotify-on. Közben a Facebookon találsz egy érdekes videót. Rányomsz a lejátszásra, de ugye még szól a zene, amit le akarsz állítani. Reflexből rányomsz a médiavezérlőre, hogy leállítsd a lejátszást, és csak a videót halljad. De az a csibész High Sierra ehelyett megállítja a videót, amire épp most kattintottál, és tovább nyomatja a Spotify lejátszást. Mit van mit tenni, odalapozol a Spotify-ra, kinyomod a zenét, visszalapozol a Facebookra, újra elindítod a lejátszást. Ha megnézted a videót, tekerhetsz vissza a Spotify-hoz, majd vissza a böngészőhöz… Mint az állatok!

Nem mondom, biztos van, aki imádja az új rendszert, de sejtésem szerint többen vannak akik nem. Nekik jöhet jól az alábbi, egyszerű, de nagyszerű megoldás, köszönhetően egy ügyeskezű fejlesztőnek.

  • Töltsd le ezt az apró appot.
  • Csomagold ki a Zipet, majd húzd át az programot az Alkalmazások mappába.
  • Jobb egérgomb a telepítőre: Open, majd ismét Open.
  • Meg is volnánk, visszaállt a világ rendje. Az app működését egy kis Play gomb jelzi majd a menüsávban.
  • + Pro tipp: amennyiben szeretnéd, hogy minden újraindításnál automatikusan induljon el az app, akkor katt a Settings/Users&Groups/Login Items menüpontjára, nyomj rá a plusz (+) jelre, és add hozzá az alkalmazást a listából.

Ha esetleg nem bíznál meg a fejlesztőben, akkor a GitHubon magad is ellenőrizheted a projekt kódsorait.

Megjegyzés: Sajnos a megoldás csak a fizikai gombokkal rendelkező gépeken hoz eredményt, TouchBaros MacBookokon nem.

További hasznos tippekért erre tessék. Például megtudhatod, miként szabadíthatsz fel egy rakat értékes tárhelyet a Maceden, mindössze azáltal, hogy kitörlöd a felesleges rendszerfájlokat.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!