imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mi vonzza a legtöbb új munkavállalót?


Azt hiszem bizton állíthatjuk, hogy ma legalább akkora kihívás megfelelő munkaerőt találni, mint megfelelő munkát. A legfrissebb kutatások szerint a pályakezdők majd 3/4-e szeretne céges Apple terméket, leginkább valamilyen Macet.

Azt hiszem, ha olvasod az iMagazint, nem igazán kell hosszú regényeket írunk a Macek előnyeiről munka szempontjából. Az ökoszisztéma, a design és a remek felhasználói élmény mind-mind olyan faktorok, melyek kívánatos munkaeszközzé teszik az almás termékeket. Nem beszélve arról, milyen szerepet töltenek be státuszszimbólumként életünkben.

Az összes faktort mérlegelve, nem meglepő, hogy ezek egyvelege igen kívánatossá teszi a Apple termékeit a munkavállalók közt is. A Jamf által elvégzett felmérés arra az eredményre jutott, hogy az amerikai felsőoktatásban tanulók inkább hajlamosak elfogadni egy ajánlatot olyan cégtől (vagy tovább a cégnél maradni), mely lehetővé teszi számukra, hogy saját maguk válasszák meg munkaeszközeiket. 71%-uk pedig leginkább Macet választana, ha van rá lehetőség. Szerintünk ez itthon sincsen másképp.

Több mint egy évet töltöttem egy olyan cégnél, ahol Linuxos gépen kellett dolgoznom. Soha többé Linux. Nem igazán fűlik hozzá a fogam, hogy külön megtanuljak programozni, csak azért, hogy kinyomtathassak egy dokumentumot. Én csak szeretném felnyitni a csodaszép kis vékony MacBook Airem és elkezdeni dolgozni, minden felesleges kör nélkül. Na, meg anélkül, hogy egy órát kéne várni, mert jön a kéretlen Windows Update – mondta Linda, aki most egy két éves Airrel dolgozik.

És mi van a tanulókkal? Jelenleg 40%-uk használ Macet és 60%-uk PC-t. De a PC-s felhasználók 51%-a azonnal Macre váltana, ha lenne rá lehetősége.

És, hogy milyen tanulságot vonhatnak le ebből a munkáltatók?

A munkaadók rendszerint a legjobb munkaerőre vadásznak. Olayn munkaeszközt ajánlani az alkalmazottaknak, amit szeretnek, igen nagy vonzóerő lehet, mely emelett még a produktivitásukat is bőven növel. – mondta Deam Hager a Jamf vezérigazgatója. A következő generációs munkavállalók már sokkal inkább szeretnék, ha a technika értük dolgozna és ők teljes egészében a munkájukra fókuszálhatnának. A Maceket sokkal modernebbnek, intuitívabbnak és megbízhatóbbnak tartják és sokkal szívesebben használnák a karrierük beindításához, mint bármi mást.

Vajon tényleg túl sokat akarnak a Z-generációs munkavállalók? Nem hinnénk. A világ egyre jobban ebbe az irányba megy, ők pedig egyre inkább tudatosabban használják eszközeiket. Ebben pedig remek társ egy Mac. Aki pedig egyszer belekóstol az Apple ökoszisztémába, annak ritkán van megállás a “lejtőn”.

Forrás: 9to5Mac

Ha te is szereted az Apple termékeit és munkát keresel, akkor van egy remek hírünk. Nálunk nemcsak lehet, de kell is őket használni, sőt az összes többi kütyüt is, amit az iSTYLE forgalmaz. Ne habozz, jelentkezz cikkírónak az iMagazinhoz!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!