imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

MicroLED kijelzővel jöhet a 2020-as Apple Watch


Jelenleg még az OLED kijelző sem gyűrűzött be minden iPhone modellbe, azonban a híresztelések szerint az Apple jövőre már egy teljesen új technológiájú kijelzőt szerelne az Apple Watch új generációjába. Az új típus felülmúlná minden eddigi vetélytársát, ráadásul energiatakarékosabb is lenne, a neve pedig nem más, mint MicroLED.

Az Economic Daily News értesülései szerint az Apple már javában tárgyalásokat folytat bizonyos tajvani képernyőfejlesztésben utazó cégekkel az új generációs MicroLED kijelzők használatáról. Vélhetőleg – ugyanúgy, ahogy az OLED kijelző is – az új típusú megjelenítő az Apple Watch jövő évi szériájában debütálna, és a jelenlegi LG paneleket fogja helyettesíteni. De mitől is olyan nagy szám ez a MicroLED kijelző?

Sokan gondolják úgy – egyébként nem alaptalanul -, hogy a MicroLED technológia jelenti a (közel)jövőt a megjelenítők iparágában. Az OLED kijelzőkben az a legnagyobb pláne, hogy azáltal, hogy a fekete képpontokat kikapcsolja a készülék, sokkal nagyobb kontrasztarányt lehet elérni, mondhatni “a feketék tényleg feketék”. Ez nem csak a képminőséget javította, hanem az energiahatékonyságot is. Nagy hátránya viszont az OLED kijelzőknek, hogy képesek “beégni”. Ez azt jelenti, hogy a kijelző hajlamos megőrizni a hosszabb ideig megjelenített képi tartalmat, vagy legalábbis annak egy részét, és hétköznapi nyelven mondva “szellemképes” lesz.

5000 óra használat során beégett OLED kijelző

A MircoLED kijelzők erre a problémára nyújtanának megoldást: technológiájukból adódóan nem képesek a beégésre, ráadásul a mostani OLED kijelzőknél jóval nagyobb fényerőt és kontrasztot ígérnek. A legjobb hír pedig az, hogy a szebb képi megjelenítés mellett, sokkal energiatakarékosabbak is, mint jelenlegi társaik, ami kifejezetten nagy szó egy olyan piacon, ahol a jelenlegi lithium-ion aksik hatásfokának talán csúcsát verdessük. A negatívum viszont itt sem maradhat el, sajnos egyelőre sokkal nehezebb – és ezáltal drágább is – előállítani őket, mivel az OLED kijelzőkkel ellentétben ezek nem nyomtathatók.

Ha a tendencia ugyanúgy alakul majd a MicroLED kijelezők esetén, mint az OLED-nél, akkor valószínűleg az Apple Watch kaphatja meg először 2020-ban az új típusú megjelenítőt, majd az ezt követő években környékén jelenhet meg az akkor iPhone-okban is. Ha az új technológia előállítási költsége csökkenthető, akkor valószínű, hogy a megjelenítők piacot igencsak felforgatja majd.

Szerintetek az Apple valóban már 2020-ban előállhat az új generációs kijelzővel? Vagy ha nem, akkor mikorra tippelnétek, hogy meglépi?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!