imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Microsoft az Apple Cube közelében nyitna boltot New Yorkban


A Microsoft az utóbbi években előszeretettel nyitotta meg a saját boltjait az Apple Store-okkal szemben. Most épp a New Yorkban található ikonikus Apple üvegkockához közel szeretnének helyet találni egy Microsoft Store-nak.

A Microsoft nemrég kezdett meg tárgaylásokat New Yorkban egy 780 négyzetméteres üzlethelyiség megnyitásáról. A tervezett Microsoft Store alig pár háztömbnyire lenne az ötödik súgárúti Apple Cube-tól, gyakorlatilag egy kőhajításra az Apple egyik legismertebb boltjától. (Pont a kockával szemben itt nem tudnak nyitni, ugyanis szemben egy park található.)

Egy pár háztömbnyire az Apple Fifth Avenue boltjától Microsoft boltot nyitni, igen érdekes húzás.

Mondta el Faith Hope Conosolo, egy retail üzletágban dolgozó top bróker, majd még hozzátette:

Elég drámai lenne.

applestore_5thave3

Szerintem közel sem ennyire drámai a helyzet. Az inkább drámai lenne, ha valahogy az üvegkocka helyére nyitnának egy MS Store-t, vagy mellette egy üvegpiramist építenének Microsoft logóval. :) A Microsoft mostani terve egyáltalán nem meglepő, hiszen az utóbbi években eddig is több helyen nyitottak retail boltokat az Apple Store-okkal szemben, tehát ez egy egyértelmű stratégiai döntés a Microsoft részéről.

Az már más kérdés, hogy mennyire okos ez a stratégia. Az utóbbi két évben rengeteg olyan videót láttam amiben az látszik, hogy a Microsoft boltjaiban csak lézengenek az érdeklődők, miközben az utca túloldalán az Apple Store tömve van vásárlókkal.

Kerestem egy viszonylag friss és jó minőségű videót, ezen is nagyon jól látszik, hogy mennyire lemaradt a Microsoft a retail üzletágban az Apple mögött.

Az alábbi fotón látható, hogy melyik helyiséget nézte ki magának a Microsoft, a barna épületbe, a  FENDI helyére szeretnének beköltözni, és egy két szintes üzlethelyiséget kialakítani.

microsoft7f-2-web
A FENDI helyére költözne a Microsoft.

Biztos vagyok benne, hogy a Microsoft tudja mit csinál, de az is biztos, hogy nem ez a hír fogja megrengetni a részvényárfolyamokat.

Forrás: NY Daily News

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!