imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Microsoft Cortana vs. Apple Siri


Úgy látszik, az utóbbi időben divat lett Apple-termékekkel szembeállítva reklámozni dolgokat. A Samsung ennek a nagy „bajnoka”, volt már iPhone-fika, iPad-alázás, de a még meg sem jelent iPhone 6 is terítékre került. A Microsoft marketinggépezete mostanában elég béna, szóval végül is nem meglepő, hogy ők is beálltak a sorba, Siri került elő.

Ők nem konkrét termékeket állítanak szembe egymással a legújabb reklámjukban, hanem a két cég személyi asszisztensét: a Cortanát Sirivel szemben. A Microsoft a reklámban azt demonstrálja, hogy Cortana mennyivel jobban megérti a szövegkörnyezettől függő utasításokat, míg Siri nem tud mit kezdeni ezekkel.

A „Boldog évfordulót!” címet viselő reklámban egy Windows Phone 8.1-t futtató Nokia Lumia 635-öt látunk, a narrátor pedig – aki valószínűleg a férj –, azt kéri a két asszisztenstől (Siri és Cortana), hogy ha legközelebb hívja a felesége, emlékeztesse hogy kívánjon neki boldog házassági évfordulót, majd hozzáteszi, hogy ha egy virágos mellett jár, szóljon, nehogy elfelejtsen rózsát venni.

Most ne menjünk bele, hogy milyen házasság lehet, ahol a telefonunkat kérjük meg, hogy szóljon az évfordulóról, ha az asszony hív (miért nem telefonál a férj, ha már mindenképp telefonon akar erre sort keríteni?), szóval ebből a szempontból nekem kicsit sántít a példa, de hát lehet, hogy csak nekem furcsa ez. Az tény, hogy tudtommal Siri nem tud emlékeztetni dolgokra hívások esetén.

A 30 másodperces reklám végén Cortana még magától szól, hogy érdemes elindulnia narrátorunknak, ha el akarja kerülni a dugókat. Erre Siri már csak annyit tud mondani, hogy „Na, ez tényleg egy okos telefon”. Cortanát egyébként áprilisban mutatta be a Microsoft a Windows Phone 8.1 bejelentésével, már akkor is kiemelve azt a képességét, hogy emberek és helyek közelében emlékeztet dolgokra.

A Microsoft múlt hónapban egyébként utalást tett arra, hogy tervezik, hogy Cortana esetleg a többi platformon is bemutatkozzon, vagyis a jövőben érkezhet az asszisztens iOS- és Android-verziója is.

Nektek mi a véleményetek az ilyen közvetlen összehasonlításokról reklámokban?

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!