imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Microsoft elhozná az iMessage támogatást Windowsra


Idei fejlesztői konferenciáján a Microsoft bemutatta új megoldását arra, hogy édesgetné közelebb egymáshoz a Windowst és a különböző mobilplatformokat. A terv része lenne az is, hogy elhozzák az iMessage támogatást is, de ehhez előtte az Apple-lel kell egyeztetni…

Május 7-8 kötött a Microsot lezavarta éves fejlesztői konferenciáját, Build néven. Ennek egyik legfontosabb bejelentése volt a törekvés, hogy a Windows közelebb kerüljön a mobilalkalmazásokhoz. Most, hogy a Windows Mobile hivatalosan is nyugdíjba ment, teljesen érthető, hogy a Microsoft valamilyen módon jelen szeretne maradni a területen – mégha csak közvetett formában is.

A gyakorlatban ez egy “Your Phone” névre keresztelt alkalmazást jelent, amely szinkronizálná Windows-zal a telefonon található adatokat, például üzeneteket, fényképeket, kontaktokat és hasonlókat. Az Androiddal ezt állítólag gond nélkül össze lehetett hozni, és az iOS-től is simán be lehet kérni a fényképeket, az iMessage üzenetek azonban nem jönnek olyan könnyen.

Az Apple eléggé megnehezítette a dolgunk az üzenetekkel, de szeretnénk együtt dolgozni a vállalattal – mondta Shilpa Ranganathan, a Microsoft ügyvezetője a The Verge-nek adott interjújában. Egy olyan módon szeretnénk ezt elérni, ami tiszteletben tartja azt az ökoszisztémát, amit építünk, és közben nagyszerű élményt nyújt. Az üzenetekkel kapcsolatban egyelőre nem tartunk még ott, ahol az Androidnál, együtt kell dolgoznunk az Apple-lel.

Maga az elképzelés valóban sokak számára örvendetes lenne, hiszen az iMessage az egyik legolajozottabban működő, mélyen integrált, nem mellesleg pedig biztonságos üzenetküldő alkalmazás a piacon, és csak iOS-re elérhető. Rendszerint felmerül az igény az Apple felé, hogy legyenek már kedvesek cross-platformmá varázsolni a dolgot, ezidáig sikertelenül.

Őszintén szólva nem tartom túl valószínűnek, hogy pont a Microsoft lesz az, aki végül jobb belátásra tudja téríteni a vállalatot. Már csak azért sem, mert nem világos, miért érné ez meg az Apple-nek. Egyfelől ronthat a Mac eladásokon, másfelől pedig semmiben nem járulna hozzá, hogy az Apple több embert érjen el.

Lehet, hogy Ranganathan úgy gondolja, éppen ökoszisztémát építenek a Microsoftnál, de a valóság az, hogy az ökoszisztémázás az Apple területe. Márpedig az almás megoldásnak egyik kulcsfontosságú eleme és csábító ereje az iMessage. Vannak kétségeim afelől, hogy mennyire szívesen osztanák ezt meg a konkurenciával…

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!