imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Microsoft feléleszti a Mac vs. PC reklámokat


Még 2006 és 2009 között volt az Apple-nek egy reklámkampánya, melynek „Get a Mac” volt a címe, de valószínűleg mindenki csak úgy emlékszik rájuk, hogy a Mac vs. PC reklámok. Összesen 97 rövid videót forgattak le, amiben John Hodgman (PC) és Justin Long (Mac) élcelődött egymással a két platform különbségei miatt.

A reklámok szerintem egyébként nagyon aranyosak voltak, közel sem az a fikázós stílus mint ami mondjuk a Samsung művel az utóbbi időben. Ráadásul, be kell vallanom, nekem a „PC-guy” mindig közelebb állt a szívemhez, úgymond neki drukkoltam végig. A kedvenc epizódom egyébként az egyik karácsonyi animáció volt:

Nos, úgy tűnik a Microsoft most leporolja ezeket a reklámokat, mert új kampányt indított, amiben a MacBook Airt célozza meg a Surface Pro 3 tablettel, és azt próbálja belesulykolni a nézőkbe, hogy a Surface mennyivel jobb választás egy laptop helyett. Vagyis a célközönség nem a táblagépet használók csoportja. A reklámokban közvetlenül a MacBook Airrel hasonlítják össze a Surface Pro 3-mat, csakúgy, mint legutóbb a Siri vs. Cortana reklámban.

Egyelőre három darab harminc másodperces videó készült el, az első a „Power” címet viseli, és azt próbálja bemutatni, hogy a Surface ugyanolyan gyors mint egy Mac:

A második címe „Head to Head” és technikai adatokkal dobálózik, illetve rámutat, hogy a MacBook Airnek nincs érintőkijelzője, nincs hozzá toll és nem lehet levenni a billentyűzetét (ami mondjuk alapból nem jár a Surface Pro 3-hoz, külön kell megvásárolni). Mondjuk az akkumulátoridőről nem esik szó, ami az Engadget tesztjében  kb. 5 órával jött ki kevesebbre mint a 13″-es MacBook Air estében.

A harmadikban megint a tollra és az érintőkijelzőre mennek rá, illetve hogy szegény Mac-felhasználónak az összes funkcióhoz három eszközt kell magával vinnie. Egyébként itt elsütnek egy szerintem jó poént ezzel kapcsolatban: „You’re more powerful than you think”, ami az Apple szlogenje jelenleg az iPhone 5s reklámkampányban.

Ti lecserélnétek a MacBook Airt egy (billentyűzettel együtt drágább) Surface-re? Vajon a Microsoft rájött, hogy a tabletpiacon már nem tud labdába rúgni, így megpróbál új helyekről felhasználókat toborozni?

Forrás: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!