imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Microsoft Surface Book

Microsoft: minden eddiginél többen váltanak Mac-ről


Amiben sajnos lehet is igazság. És a kialakult helyzetben nem csak az játszik közre, hogy tényleg jól néznek ki a Surface-termékek, hanem az Apple bénázása is. Ez igazából csak az egyik első intő jel…

Nem is olyan rég írtunk arról, hogy miért kéne összeszednie magát az Apple-nek. Az egyik legfőbb indok volt, hogy látszólag az iPhone-okon kívül minden más termékétől elhidegült az cég. Frissítetlen, elavult termékek, folyamatosan halasztódó projektek, és kivezetett készülékek garmadája lengi körbe az Apple-t mostanság.

Apple Thuderbolt Display

Noha sok év után végre frissült a MacBook Pro sorozat az ár, a portok és az igazán bivaly hardver hiánya így is sok keményvonalas rajongó szívét keserítette el. Annak ellenére, hogy maguk a termékek a legtöbb szempontból igazán jól sikerültek. A Cult of Mac egyik szerzője, Glyn Williams által listába szedett csalódottságok egyike ez volt:

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a Microsoft Surface Studio olyan igényes termék lett, mintha egyenesen Jony Ive kezei közül került volna ki. Annak ellenére is, hogy nyilvánvalóan még tökéletlen a megvalósítás, mindenkiből elő tudta csikarni a wow-faktort. Még a legnagyobb Apple fanatikusok közül is sokan elismeréssel fogadtak a Studiót, ami ugyebár a főellenségnek számító Microsofttól érkezett. Ilyen korább nem történhetett volna.

Úgy tűnik igaza lett. A Microsoft tökéletesen ráérzett az Apple gyengülésére a power userek szemében. A Surface-szel olyan termékcsaládot adott ki, ami megállja a helyét a Jony Ive-próbán, amiket ráadásul Apple-minőségű reklámokkal kezdett el terjeszteni. Aztán az egészet megfejelte egy MacBook csereprogrammal, aminek értelmében a használt Mac-eket beszámították a Surface Book vagy Surface Pro 4 árába, akár 650 dollárnyi értékben (~190 ezer forint). Az eredmény pedig?

Az elmúlt hónap minden idők legjobb Surface eladási időszaka volt – állítja a Microsoft

Persze pontos számokat nem közöltek sem az eladásokról, sem arról, hogy mennyien éltek a csereprogrammal, de annyit elárultak: “több ember vált Mac-ről Surface-re, mint valaha”. Ha igaz, amit a Microsoft mond, akkor ez egy erősen intő jel kéne hogy legyen az Apple számára. Ugyanakkor közel sem biztos, hogy a helyzet annyira drámai, mint amilyennek tűnik. Szép és jó a Surface Book, de vajon jobb, mint egy MacBook?

Microsoft Surface Book

Hát a Verge egyik videószerkesztő-újságírója, Mark Linsangan szerint nem. Egy időre kipróbálta a Microsoft legújabb üdvöskéjét, ráadásul nem is gyenge specializációval:

Az általam használt Surface Book a Performance Base modell volt. Ennek értelmében hatodik generációs Intel Core i7 proceszorral, NVIDIA GTX965M videókártyával, 2 GB GDDR5 memóriával, 1 TB SSD-vel és 16 giga RAM-mal volt felszerelve ez a 3,200 dolláros (~940 ezer forintos) számítógép.

Tapasztalatai alapján hiába az erős hardver, többször is belefutott megakadásokba, ráadásul a renderelésnél vagy ugyanúgy, vagy rosszabbul teljesített a Surface, mint a 2015-ös 15”-es MacBookja.

Ami nem egészen olyan jó, mint mire számítottam egy 2016 végén megjelent géptől

Szokás mondani, hogy a MacBookok alkalmatlanok játékokra, és ez igaz is. De úgy tűnik a Microsoft csodagépe Performace Base ide vagy oda, se sokkal jobb. Linsangan szerint az összes kipróbált játék akadozott, pedig low vagy medium grafikán próbálta, extra opciók nélkül, ráadásul csak 1920 x 1080 pixeles felbontáson. Összegezve tapasztalatait az újságíró szerint a Surface működőképes, de közel sem ideális, és köszöni szépen, de maradna a MacBook vonalon.

MacBook Pro

Tanulság? Az Apple-nek tényleg össze kell kapnia magát, ha nem akarja rövidesen kifolyatni a kezei közül a professzionális felhasználók táborát, ugyanakkor látszik, hogy minden jól hangzó adat ellenére igazi ellenfele – egyelőre – nincs, legalábbis hordozható számítógép kategóriában biztosan.

Forrás: Verge 1, 2

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!