imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Microsoft Office 2016 for Mac újdonságok – OneNote


Elérkeztünk a Microsoft Office 2016 for Mac újdonságait bemutató sorozatunk utolsó részéhez, melyben a OneNote jegyzetelőalkalmazás kerül terítékre. Ez kicsit ki is lóg a sorból, ugyanis ingyenesen letölthető az App Store-ból, illetve már az új Office-csomag előtt megjelent.

Mi is az a OneNote? Egy olyan alkalmazás, amibe az ötleteinket, jegyzeteinket, rajzainkat, vázlatainkat vezethetjük, és ezeket folyamatosan szinkronizálhatjuk az összes eszközünk között, legyen szó Macről, iPhone-ról, iPadről, vagy akár Windows-alapú számítógépről, telefonról, vagy Surface-tabletről. Előnye még a hatékony kereső, amivel pillanatok alatt megtalálhatunk mindent, tageket is létrehozhatunk, de az app felismeri például a képeken található szövegeket is.

Jegyzeteket alapvetően szövegesen hozhatunk létre, de ezekhez szinte bármilyen más médiát hozzácsaphatunk, például képeket, videókat, de akár PDF-fájlokat is. Ha az iPadünkön használjuk a OneNote-ot, ott akár kézzel is írhatunk a jegyzetfüzeteinkbe (bár be kell vallanom, hogy nekem a Surface-en ez a megoldás jobban bejött), illetve itt és iPhone-on a kamera segítségével például egy táblát is befotózhatunk, az alkalmazás pedig az Office Lensben is használt technológiával korrigálja például a perspektívát a képen. A korábban már említett szinkronnak köszönhetően pedig ezek a képek a Mac számítógépünkön is megjelennek.

Microsoft Office 2016 for Mac – OneNote

Ami a rendszerezést illeti, van itt minden mi szem-szájnak ingere. Létrehozhatunk különböző jegyzetfüzeteket, ezeken belül különböző részeket, melyekhez egyedi színeket rendelhetünk – ezek természetesen szinkronizálnak a készülékeink között –, és oldalakra is bonthatjuk őket. A részegységeket mozgathatjuk, átnevezhetjük és törölhetjük is. A feljegyzéseinket természetesen másokkal is megoszthatjuk, akik szerkeszthetik is ezeket, akár a OneNote Online felületen keresztül is, bárhonnan, az alkalmazás letöltése nélkül.

A kérdés végül az, miért válasszuk OneNote-ot, nyújt-e valami pluszt? Ha eddig nem volt szükséged jegyzetelőappra, akkor értelemszerűen ez sem fogja megváltoztatni az életed. Ha egy másik alkalmazást, például az Evernote-ot használtad, nem biztos, hogy annyival többet nyújt, mint az, és a költözés elég problémás lehet. Ha azonban most merült fel az igény (kezdődik például a suli), akkor érdemes erősen elgondolkozni rajta, főleg, ha olyan környezetben mozgunk, ahol egyébként is előnyt élveznek a Microsoft alkalmazásai, hisz nagyszerűen működik együtt ezekkel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!