imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Microsoft Office 2016 for Mac újdonságok – Outlook


Az Office 2016 for Mac újdonságait bemutató sorozatunk mai részében a Microsoft levelezőszoftverével, vagyis az Outlookkal fogunk foglalkozni. Társaihoz hasonlóan itt is számos fejlesztéssel és újdonsággal találkozhatunk az egyelőre Office 365-előfizetők számára elérhető új verzióban.

Hasonlóan a többi Office-programhoz, az Outlook kezelőfelülete is átalakult, sokkal letisztultabb és modernebb lett, valamint az elrendezés gyakorlatilag megegyezik a Windowsra elérhető változattal, vagyis ha ott megszoktuk a szoftver használatát, akkor Macen sem fogjuk elveszettnek érezni magunkat. Ilyen volt és ilyen lett az app fejléce:

Office 2016 for Mac – Outlook

Ha elkezdjük használni az új levelezőt, az első dolog ami szembeötlik, az a gyári Apple-féle Mail alkalmazásból már ismerős előnézeti funkció, amit a Microsoft „message preview”-nak hív. Ez azt jelenti, hogy a leveleink listájában a feladó és a tárgy alatt az üzenete első pár szavát is elolvashatjuk. Ez az Outlook esetében azonban csak egy sor, ez nekem egy kicsit kevésnek tűnt.

Office 2016 for Mac – Outlook

Fejlesztették a szálkezelést is. Amellett, hogy könnyedén megnézhetjük az összes üzenetet egy szálon belül, a szoftver kiszűri azokat a leveleket is, melyeknek a címe ugyan azonos, de esetleg mégis egy másik beszélgetéshez tartoznak – például egy körlevélből páran elkezdenek külön levelezni. Az appon belüli navigációt is sikerült letisztultabbá és könnyebbé tenni, mostantól az alsó sávon szép nagy menüpontokkal válhatunk a levelezés, naptárak, kontaktok, feladatok és jegyzetek között.

Office 2016 for Mac – Outlook

Megérkezett a push támogatás is, vagyis késlekedés nélkül, azonnal láthatjuk, ha érkezik egy új e-mailünk. A leveleinket egy „Online Archive” nevű, a szerveren tárolt mappába is átmozgathatjuk, így szabadítva fel értékes tárhelyet. Ebben az esetben a bal oldali navigációs sávban jelenik meg a mappa, innen érhetjük el az archivált leveleket – természetesen ha van internetkapcsolatunk.

Office 2016 for Mac – Outlook

Ami a naptárat illeti, mostantól egy meghívás esetén a szoftver automatikusan felajánl egy másik lehetőséget, ha az eredeti időpontban már van elfoglaltságunk. Ekkor a meghívó fél elfogadhatja vagy elutasíthatja a kérésünket. Új nézetet is kapunk abban az esetben ha egyszerre több naptárat kezelünk, megnézhetjük őket egymás mellett, de természetesen lehetőségünk van összesített nézetre is.

Outlook

Apró figyelmesség, hogy a várható időjárást is láthatjuk a naptárnézetben, ezért ha még a családi programokat is így vezetjük, akkor láthatjuk például, mikor nem érdemes strandolást szervezni a hétvégére. A kategóriák szinkronizációjának köszönhetően pedig az összes eszközünkön – és az online felületen is – ugyanazokat a neveket és színeket láthatjuk az egyes csoportosítások esetében.

Office 2016 for Mac – Outlook

Fejlesztettek az egyedi aláírások kezelésén is, mostantól beállíthatunk különböző aláírásokat abban az esetben, ha új levelet írunk, vagy egy beérkezőre válaszolunk. Ezen kívül természetesen nem pihentek a programozók az elmúlt években, számtalan hibajavítást és teljesítménybeli fejlesztést eszközöltek az Outlookban is – az egyik legfontosabb, hogy a többi 2016-os Office-apphoz hasonlóan már ez is teljesen Cocoa-alapú lett.

Itt térnék ki röviden arra, hogy év elején iPhone-ra és iPadre is megjelent az ingyenesen letölthető Outlook, és – bár nem váltottunk – nekünk is nagyon tetszett az alkalmazás, ami azóta is szorgosan gyűjti a pozitív értékeléseket az App Store-ban.

Outlook for iOS

Ha megtetszett az új Outlook, vagy az Office 2016 for Mac, akkor jó hír, hogy egy hónappal meghosszabbítottuk korábbi akciónkat, így az egyéves Office 365 Personal előfizetést most kevesebb mint féláron, 9 900 Ft-ért vásárolhatod meg az iSTYLE-ban augusztus végéig. És hogy mi fán terem az Office 365-előfizetés? Erről is írtunk már korábban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!