imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hasznos Office for iOS és Dropbox frissítések érkeztek


Az utóbbi napokban két népszerű és alkalmazás is új funkciókkal bővült iPhone-ra és iPadre, mindkettő a felhőszolgáltatásokhoz köthetően. A Microsoft Office iOS-es változata végre megkapta az iCloud Drive-támogatást, a Dropbox appja pedig egy bővítménnyel frissült.

Az Office az egyik korábbi frissítés során kapta meg a Dropbox-támogatást, amikor ingyenessé is vált néhány korábban fizetős szerkesztési lehetőség a Microsoft irodai szoftvercsomagjának mobil változatában. Mostantól ezen felül mindhárom alkalmazás, a Word, az Excel és a PowerPoint is képes az Apple online tárhelyére, az iCloud Drive-ba menteni.

Ez azt jelenti, hogy a felhőben tárolt fájlokat könnyedén elérhetjük bármelyik Apple-készülékünkről (legyen szó iPhone-ról, iPadről vagy Macről), illetve a módosítások is azonnal szinkronizálódnak az összes eszközünkre. Ehhez mindössze a „More” gombot kell megnyomnunk valamelyik alkalmazás Open vagy Save menüpontjában, és máris megjelennek a megszokott iCloud Drive mappáink. Ehhez természetesen iOS 8-ra van szükség, Maces oldalon pedig Yosemite-re.

Kép forrása: MacStories
Kép forrása: MacStories

Szintén az iOS 8 új funkcióihoz köthető a Dropbox app legújabb frissítése, amivel egy úgynevezett „extension” vagy kiegészítés érkezett az alkalmazáshoz. Ez egy jelentős újítás volt az iOS 8-ban, vagyis hogy a különböző alkalmazások hozzáférhetnek egymás fájljaihoz, és könnyedén nyithatunk meg például képeket különböző szerkesztőprogramokban.

A Dropbox megoldása egyelőre például a gyári Fotók alkalmazásban működik, vagyis ha kiválasztunk egy képet és a megosztás menüpontra koppintunk, akkor egy érintéssel feltölthetjük azt a Dropbox-fiókunkba – aminek főleg akkor lehet értelme, ha nem szinkronizáljuk oda az összes fotónkat. Ami érdekesebb lehet ezzel a frissítéssel kapcsolatban, hogy a külső fejlesztők szintén engedélyezhetik a dropboxos „megosztást”, vagyis nem nehéz elképzelni, hogy hamarosan sok olyan appban jelenik meg a Dropboxba mentés lehetősége, amiben tartalmakat állíthatunk elő. A maces és windowsos integrációnak köszönhetően pedig ezeket könnyedén elérhetjük a számítógépünkről is.

Ahogy ebből a két frissítésből is látszik, a felhőszolgáltatások egyre inkább teret nyernek a felhasználók mindennapos munkafolyamatai során. Én egyelőre még csak direkt megosztás céljából használom ezeket (főleg a OneDrive-ot). Ti melyik felhőszolgáltatás mellett tettétek le a voksotokat?

• Microsoft Office letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)
• Dropbox letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)

Forrás: The Verge, MacStories.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!