imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Miért használj eredeti EarPods fülest?


Eredeti Apple tartozékok előnyeit firtató cikksorozatunk második részében arról értekezünk, miért érdemesebb az olcsó hamisítványok helyett eredeti Apple füles használnunk. A sorozat első részét itt olvashatjátok.

Az Apple, sok másik gyártóhoz hasonlóan él a jó szokásával, miszerint minden megvásárolt iPhone mellé csomagol egy belépőszintű, de jó és minőségi fülhallgatót is, ami a felhasználók jelentős részének bőven megfelelő a mindennapi zenehallgatáshoz. Különösen nagy jelentősége van ennek az iPhone 7 esetében, ahol ugye a jack csatlakozó hiánya miatt aránylag kevés dongle nélküli vezetékes opció áll rendelkezésünkre.

Csakhogy, ahogy az minden másik fülessel is meg szokott történni, időnként ezek is tönkremennek, elvesznek, megsemmisülnek. Ezután pedig ott állunk majd szomorúan az eredeti termékeket áruló boltok polcai előtt, hogy beszerezzünk egy újat, amikor csalódottan konstatáljuk, hogy bizony, egy gyári Apple Lightningos EarPods 10 ezer Jó Magyar Forintba fog fájni. Ez pedig sok, főleg egy olyan termékért, amitől azt várja az ember, hogy a végtelenségig működjön.

Ekkor véthetjük azt a hibát, hogy egy hamisítvány után nézünk a neten. Nem fogunk riogatni senkit: egy hamis EarPods aligha teszi majd tönkre a telefonod. Az viszont biztos, hogy olyan hitványul fog szólni, hogy Mozart forogni kezd a sírjában. Kevesen tudják ugyanis, hogy az Apple egy konkrét DAC (digital-to-analog converter) chipet épített bele a Lightningos EarPods telefonhoz csatlakozó fejébe, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy meg is szólaljon az a füles. Ezt a chipet pedig aligha tudják a hamisítók is belevarázsolni az igen szűkös helyre. Vagy ha igen, akkor annyiból már vehetnél eredetit is.

A hamisítványokhoz kapcsolódóan álljon itt egy tanulságos és igaz történet arról, hogy miért kell vigyázni a használt telefon vásárláskor. Pistike kinézett magának egy használt, de jó állapotban lévő iPhone-t az interneten. A képeken látta, hogy egy bontatlan EarPods is a csomag részét képezi. Az eladó állította, hogy mivel ő másik fülest használ, ki se bontotta a gyárit. Lezajlik az adásvétel, és mivel Pistike se a gyári megoldást használja, úgy döntött, pár ezer forintért továbbad az Apple fülesen. Jött is a vevő, megkapta a pénz, majd amikor már majdnem hazaért kapta a hívást a vevőtől:

Én nem tudom, hogy te most át akartál-e verni, vagy mi, de ez a füles, amit gyári Apple-ként adtál el nekem olyan hamis, mint a gulyás. Azonnal kérem vissza a pénzem, vagy megyek feljelentést tenni csalásért.

Elég kínos, nem? Okos ember más hibájából tanul: mindig nézd meg ha használt telefont veszel, hogy a tartozékok eredetiek-e. Ha pedig újat, akkor azt érdemes hivatalos forrásból beszerezni.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!